Άρθρο 38 Μεταφορά θέσης εισαγωγής στα ΑΕΙ


1. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 53 του ν. 4264/2014 προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:

«Οι επιτυχόντες που ανήκουν στις περιπτώσεις α΄, β΄, από την περίπτωση γ.β) οι επιτυχόντες ορφανοί από τον έναν γονέα ή τέκνα άγαμης μητέρας με ένα ή δύο μη α- ναγνωρισθέντα τέκνα, γ.γ) και γ.δ) της παραγράφου 1 δικαιούνται τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ που βρίσκεται στην Περι- φέρεια κατοικίας των γονέων τους ή εάν αυτό δεν υπάρχει, δύνανται να επιλέξουν την πλησιέστερη αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους.

Οι επιτυχόντες ορφανοί και από τους δύο γονείς που ανήκουν στην περίπτωση γ.β) της παραγράφου 1 δικαιούνται τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής τους σε αντί- στοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ στην Περιφέρεια που ανήκει η πόλη μόνιμης κατοικίας τους ή εάν δεν υπάρχει, δύνανται να επιλέξουν την πλησιέστερη αντίστοιχη Σχολή ή 17 Τμήμα ΑΕΙ στη μόνιμη κατοικία τους.

Οι επιτυχόντες που ανήκουν στις περιπτώσεις γ.α) και γ.ε) της παραγράφου 1 δικαιούνται τη μεταφορά της θέ- σης εισαγωγής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ που βρίσκεται στην Περιφέρεια κατοικίας των γονέων τους ή σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ στην Περιφέ- ρεια που ανήκει η πόλη φοίτησης του αδελφού ή αδελφής τους. Εάν δεν υπάρχει αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα στην Περιφέρεια των γονέων τους ή στην πόλη φοίτησης του αδελφού ή αδελφής τους, μπορούν να επιλέ- ξουν την πλησιέστερη αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ α- πό τη μόνιμη κατοικία των γονέων τους.

Σε περίπτωση που οι αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα Α- ΕΙ είναι περισσότερες από μία ανά Περιφέρεια, οι δικαι- ούχοι μεταφοράς θέσης οφείλουν να τις δηλώσουν όλες κατά σειρά προτίμησης. Η επιλογή των επιτυχόντων ανά Σχολή ή Τμήμα γίνεται βάσει των μορίων εισαγωγής τους και τη δηλωθείσα σειρά προτίμησης.

Η κατανομή των θέσεων θα γίνει ισάριθμα για τις αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα, σύμφωνα με το συνολικό αριθμό των κατατε- θεισών αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της πα- ρούσας παραγράφου.»

2. Η περίπτωση γ.ε) της παρ. 1 του άρθρου 53 του ν. 4264/2014 αντικαθίσταται ως ακολούθως: «γ.ε) πολύδυμα τέκνα ή επιτυχόντες αδελφοί εφόσον συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ίδιο έτος ή έστω το ένα τέκνο εισήχθη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με διάκριση στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής ή Χημείας ή Βιολογίας, δικαιού- νται τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής τους σε αντί- στοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου, εφόσον πέτυχαν σε Πανεπιστήμιο ή σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Τ.Ε.Ι., εφόσον πέτυχαν σε Τ.Ε.Ι..

Η έναρξη ισχύος της διάταξης αυτής αρχίζει την 29η Σεπτεμβρίου 2014.»


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Άρθρο 38 Μεταφορά θέσης εισαγωγής στα ΑΕΙ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format