Πανεπιστήμιο Πατρών: Στα καλύτερα 650 του κόσμου


Δημοσιεύθηκαν οι κατατάξεις των Πανεπιστημίων 2014 σύμφωνα με το σύστημα QS World Ranking/Top Universities. Ενημερωτικά, το QS δημοσιοποιεί κάθε χρόνο τον κατάλογο κατάταξης των καλύτερων Πανεπιστημίων με βάση μια σειρά κριτηρίων (citations per faculty, academic and faculty reputation, faculty students, international faculty and International students), το καθένα με διαφορετική βαρύτητα.

Μέσα από την αξιολόγηση αρκετών χιλιάδων Ιδρυμάτων σε παγκόσμια κλίμακα, το Πανεπιστήμιο Πατρών κατατάσσεται εντός της λίστας των καλύτερων 863 Ιδρυμάτων και συγκεκριμένα στην κλίμακα 601-650, η οποία είναι και η θέση που κατέχει τα τελευταία τρία χρόνια. Αξιοσημείωτο είναι ότι με βάση το δείκτη της αναγνωρισιμότητας του επιστημονικού έργου (citations per faculty), το Πανεπιστήμιο Πατρών βρίσκεται στην 268η θέση. Η θέση αυτή καταδεικνύει την ποιότητα του επιστημονικού έργου των ερευνητών του Πανεπιστημίου Πατρών, παρά τις περικοπές στον τακτικό προϋπολογισμό των τελευταίων ετών και τη μείωση του αριθμού των μελών ΔΕΠ. Επιπρόσθετα στις κατατάξεις με βάση τις θεματικές περιοχές οι επιστήμες των Πολιτικών Μηχανικών και των Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών αξιολογούνται στις θέσεις 101-150 και 151-200, αντίστοιχα.

Η Πρυτανική αρχή σε συνεργασία με τη ΜΟΔΙΠ, το Συμβούλιο Ιδρύματος και τα Ακαδημαϊκά Τμήματα θα καταβάλει συντονισμένες προσπάθειες για την μεθοδική αποτύπωση στοιχείων που σχετίζονται με δείκτες και κριτήρια για την περαιτέρω βελτίωση της συνολικής εικόνας κατάταξης.

Πηγή:mycampus.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Πανεπιστήμιο Πατρών: Στα καλύτερα 650 του κόσμου

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format