Παραδείγματα και 9 ερωτήσεις για τις Μετεγγραφές 2014-2015


Αυτή είναι μια από τις ερωτήσεις που απευθύνουν οι περισσότεροι γονείς και φοιτητές. Σε επικοινωνία που είχε το news.gr με γραμματείες τμημάτων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου μας ανέφεραν ότι από τη στιγμή που η μετεγγραφή είναι σίγουρη τότε μπορεί να παρακολουθήσει τα θεωρητικά μαθήματα. Πρόβλημα δημιουργείται με τα εργαστήρια για τα οποία θα πρέπει να συνεννοηθεί ο φοιτητής με τους διδάσκοντες καθώς μέχρι να πάρει τη μετεγγραφή δεν θεωρείται φοιτητής του τμήματος.

Επίσης οι φοιτητές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν οι μετεγγραφές δεν ολοκληρωθούν μέχρι την εξεταστική του Α εξαμήνου θα χάσουν το εξάμηνο αφού δε θα μπορούν να δώσουν εξετάσεις στο τμήμα που θα πάρουν τη μετεγγραφή αλλά στο τμήμα εισαγωγής, στο οποίο δεν θα έχουν παρακολουθήσει μαθήματα αφού επέλεξαν το τμήμα όπου θα μεταφέρουν τη θέση εισαγωγής.

Στην Υπουργική Απόφαση υπάρχει πρόβλεψη για αναγνώριση των μαθημάτων αφού γίνεται αναφορά στις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.4115/2014 που αναφέρει τα εξής:

Από το ακαδημαϊκό έτος 2012−2013 δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές που εισάγονται σε Τμήμα των Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι. ή στις Ανώτατες εκκλησιαστικές Ακαδημίες, να αναγνωρίσουν μαθήματα τα οποία έχουν διδαχθεί και εξεταστεί επιτυχώς στο Τμήμα προέλευσής τους.

Η αναγνώριση των μαθημάτων, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, πραγματοποιείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Τμήματος, κατά περίπτωση και οι φοιτητές απαλλάσσονται από την εξέταση των μαθημάτων ή των ασκήσεων του προγράμματος σπουδών του Τμήματος υποδοχής που διδάχθηκαν στο Τμήμα προέλευσης και δύνανται να ενταχθούν σε διαφορετικό εξάμηνο από αυτό της εγγραφής τους.

Να τονίσουμε ότι αν ένας φοιτητής έχει περάσει όλα τα μαθήματα του εξαμήνου στο Τμήμα εισαγωγής δεν είναι σίγουρο ότι θα αναγνωριστεί το σύνολο των μαθημάτων από το Τμήμα που θα μεταφέρει τη θέση του καθώς η Γενική Συνέλευση ή το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο θα αποφασίσουν για το αν θα αναγνωριστεί το σύνολό τους ή μέρος αυτών.

Πηγή:FoititikaNea.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Παραδείγματα και 9 ερωτήσεις για τις Μετεγγραφές 2014-2015

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format