6 Λόγοι για να σπουδάσεις στην Ελλάδα


Στις μέρες μας, ακούγονται πολλά αρνητικά σχόλια για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ΑΕΙ – ΤΕΙ της χώρας μας. Επίσης, δεν είναι λίγοι οι νέοι, οι οποίοι συμμερίζονται τα σχόλια αυτά και επιλέγουν εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού για την ακαδημαϊκής τους εκπαίδευση. Παρόλα αυτά η φοίτηση στην Ελλάδα δεν διαθέτει όλον αυτό τον δυσμενή χαρακτήρα που της έχουν προσδώσει. Ορίστε, λοιπόν, κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να σπουδάσεις στην Ελλάδα:

  1. Στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας μας προσφέρονται πολυάριθμες ειδικότητες ποικίλης θεματολογίας, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν Κολέγια, Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, δημόσια ή ιδιωτικά ΙΕΚ, ακόμα και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τα οποία με τη σειρά τους διαθέτουν προγράμματα ίδιας ποικιλίας ειδικοτήτων με τα ΑΕΙ – ΤΕΙ.
  2. Το επίπεδο σπουδών των σχολών της χώρας μας, ακόμα και σήμερα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, όπως σε αυτά των πανεπιστημίων του εξωτερικού.
  3. Δεν θα εμφανιστεί το πρόβλημα του εγκλιματισμού των φοιτητών στην καθημερινή ζωή μιας άλλης χώρας, ακόμα και αν ο φοιτητής σπουδάζει εκτός της πόλης της μόνιμης κατοικίας του.
  4. Ακόμα και με τα σημερινά ελληνικά οικονομικά δεδομένα, το κόστος των σπουδών καθ’ όλη  τη διάρκεια της φοίτησης δεν θα ξεπεράσει το κόστος που θα έχουν οι σπουδές σε μια πόλη του εξωτερικού. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση που ο φοιτητής κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του εκπαίδευσης κατοικεί σε πόλη διαφορετική από αυτή που ζει και κατοικεί μόνιμα.
  5. Οι συνεντεύξεις για εργασία στις οποίες πιθανόν θα παραστεί ή στον τομέα τον οποίο θα εργαστεί ο φοιτητής ταυτόχρονα με τις σπουδές του, θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της ελληνικής οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, με αποτέλεσμα να μην χαθεί η επαφή με την εργασίας και στο ακαδημαϊκό επίπεδο της χώρας του.
  6. Οι γνωριμίες που θα υπάρξουν στους χώρους των σχολών, ίσως εξελιχθούν σε φιλίες ζωής, διότι οι επαφή των ανθρώπων που ζουν στην ίδια χώρα, είναι σαφώς ευκολότερη από την επικοινωνία των ανθρώπων που κατοικούν σε διαφορετικές χώρες, σε περίπτωση επιστροφής των Ελλήνων φοιτητών του εξωτερικού στη χώρα τους

Γράφει : Έφη Γκαραβέλα

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

6 Λόγοι για να σπουδάσεις στην Ελλάδα

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format