Ποιο είναι το τελικό σχέδιο για τις μετεγγραφές!


Σύμφωνα με δημοσίευση στο Έθνος της Κυριακής (28.09), οι αιτήσεις μετεγγραφών θα απευθύνονται μόνο σε όσους εισήχθησαν φέτος και το χρονικό περιθώριο που θα δοθεί για την υποβολή τους θα είναι από τις 6 Οκτωβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2014.

Η δήλωση των σχολών στις οποίες επιθυμούν οι πρωτοετείς να μεταφερθούν θα γίνεται με σειρά προτίμησης και η επιλογή των επιτυχόντων ανά ίδρυμα θα πραγματοποιείται βάση των μορίων εισαγωγής τους και τη σειρά προτίμησης που οι ίδιοι έχουν δηλώσει.

Ο τρόπος υποβολής αιτήσεων θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού συστήματος στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας. Για να προβούν οι ενδιαφερόμενοι στην κατάθεση των αιτήσεων τους, απαιτείται αρχικά η ταυτοποίησή τους σε μια από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχοντας μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα ή το Διαβατήριο, με σκοπό την απόκτηση προσωπικού κωδικού ασφαλείας.

Οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στο σύστημα με τη χρήση του οκταψήφιου κωδικού εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό που έλαβαν στη Δ/νση Β’/θμιας Εκπαίδευσης. Σε αρχικό στάδιο, δηλώνουν την κατηγορία στην οποία ανήκουν, τις σχολές στις οποίες επιθυμούν να μετεγγραφούν και φυσικά τα προσωπικά τους στοιχεία.

Στη συνέχεια, οι αιτούντες θα χρειαστεί να τυπώσουν την αίτηση της οποία έχουν υποβάλει και να την καταθέσουν στη σχολή που εισήχθησαν, συνοδευόμενη από ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το δήμο στον οποίο κατοικούν (εκδομένη εντός του 2014) και από μια βεβαίωση μόνιμης κατοικίας. Για τις κατηγορίες που χρειάζονται στοιχεία αδερφών απαιτείται η προσκόμιση των ανάλογων εγγράφων.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας των μετεγγραφών γίνεται με τον έλεγχο των δικαιολογητικών από ειδική επιτροπή και με την ανακοίνωση των αποφάσεων που έχουν παρθεί μέσω γενικής συνέλευσης των τμημάτων των σχολών.

Θα γίνει προσπάθεια για πραγματοποίηση ισόποσης κατανομής των φοιτητών στις σχολές τις χώρας.

Τι ισχύει τώρα για κάθε ειδική κατηγορία;

Για τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους με αδερφό ενεργό φοιτητή που σπουδάζει σε πόλη διαφορετική από τον τόπο κατοικίας τους  ή είναι ορφανοί από τον ένα γονέα ή τεκνά άγαμης μητέρας, έχουν το δικαίωμα μετεγγραφής σε ομοειδές τμήμα σε σχολή που βρίσκεται στην Περιφέρεια της μόνιμης κατοικίας τους.

Όσον αφορά τους επιτυχόντες που είναι ορφανοί και από τους δύο γονείς, θα μεταφερθούν στο πλησιέστερο αντίστοιχο ίδρυμα στην Περιφέρεια που ανήκει η πόλη κατοικίας τους.

Τέλος, για τους φοιτητές που έχουν αδερφό που σπουδάζει σε πόλη εκτός της πόλης που κατοικεί η οικογένειά τους, καθώς και τα πολύδυμα τέκνα που έδωσαν εξετάσεις φέτος όλα μαζί, μπορούν να μεταφέρουν τη θέση εισαγωγής τους στο πλησιέστερο ΑΕΙ – ΤΕΙ με παρόμοιο τμήμα είτε στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, είτε στην πόλη φοίτησης του αδερφού.

Επιμέλεια: Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Ποιο είναι το τελικό σχέδιο για τις μετεγγραφές!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format