Εως και 80% το ποσοστό των αιτούντων μετεγγραφή από σχολές της επαρχίας


Στις αρχές του επόμενου έτους – πράγμα που ισοδυναμεί με απώλεια του εξαμήνου – θα ολοκληρωθούν οι μετεγγραφές των νέων φοιτητών, οι αιτήσεις για τις οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν την μεθεπόμενη εβδομάδα με προθεσμία 5 ημερών.

Η διαδικασία των μετεγγραφών, εξαιτίας του μεγάλου πλήθος των ενδιαφερόμενων (αναμένονται ως και 30.000 αιτήσεις όταν πέρυσι είχαν γίνει 10.700 αιτήσεις μετεγγράφηκαν περίπου 3.500 φοιτητές..) θα διαρκέσει τουλάχιστον όσο και πέρυσι αν όχι περισσότερο, ενώ το επόμενο έτος είναι πλέον βέβαιο ότι θα αντικατασταθεί από άλλη, που θα περιορίζει τους δικαιούχους με βάση και την οικονομική κατάσταση των οικογενειών.

Οπως είπε το πρωί ο Ανδρέας Λοβέρδος (στο Μέγκα) με την υπουργική απόφαση που θα βγει τις επόμενες μέρες «δεν θα ανατρέψουμε το νόμο, απλώς δυο γωνιές του που ήταν αδιευκρίνιστες και παράλογες στην ερμηνεία τους, θα τις ερμηνεύσω. Και θα τις ερμηνεύσω με τον τρόπο που θέλω εγώ».

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε σε σε ορισμένες περιπτώσεις περιφερειακών, έχουν ζητήσει μετεγγραφή έως και το …80% των νέων φοιτητών, κάτι που όπως είναι επόμενο θα οδηγήσει σε αποψίλωση τα ιδρύματα αυτά και σε συνωστισμό τα κεντρικά ιδρύματα – ειδικά τις σχολές με εργαστήρια.

Για το λόγο αυτόν θα τεθούν προϋποθέσεις ως προς το που θα μπορούν να πάνε όσοι ζητούν μετεγγραφή. Στα κεντρικά ιδρύματα, σχεδιάζεται να γίνει διασπορά ανάμεσα σε αντίστοιχα Τμήματα ιδρυμάτων της ίδιας περιφέρειας, με κριτήριο το βαθμό πρόσβασης των αιτούντων. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Α.Λοβέρδος, «στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα έρθουν αυτοί με την άριστη επίδοση».

Πηγή:www.tanea.gr

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Εως και 80% το ποσοστό των αιτούντων μετεγγραφή από σχολές της επαρχίας

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format