Σε μόλις 500 εκτιμώνται οι μετεγγραφές φοιτητών με οικονομικά κριτήρια


Σε περίπου 500 εκτιμά το υπουργείο Παιδείας τους φοιτητές που θα πάρουν μετεγγραφή με την κατηγορία των οικονομικών κριτηρίων στην οποία και υπάρχει όριο 10% επί του αριθμού των εισακτέων. Ο παραπάνω αριθμός αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε ο κ. Λοβέρδος προς το διευθυντή της «Καθημερινή» κ. Παπαχελά, μετά από δημοσίευμα που τον καθιστούσε υπεύθυνο για τις χιλιάδες μετεγγραφές.

Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει:

Στην κατηγορία αυτών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα – με κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα (σε μια οικογένεια) μέχρι 9.000 ευρώ και έως 10% του αριθμού των εισακτέων στο τμήμα υποδοχής – θα ανήκουν πολύ λίγοι και πάντως οι πραγματικά πτωχοί, αφού ο συντριπτικός αριθμός καλύπτεται από την προηγούμενη ρύθμιση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μας, ο αριθμός αυτών των μετεγγραφών, δεν θα υπερβεί τις 500. Να σημειωθεί πως πέρσι, που ίσχυε αυτή και μόνο αυτή η ρύθμιση, οι μετεγγραφές ήταν 3.782, επί συνόλου 10. 483 αιτήσεων. Ταυτοχρόνως, με τον ανωτέρω νόμο απαιτήσαμε η αναπηρία να βεβαιώνεται από ΚΕΠΑ κι όχι απλό γιατρό του δημόσιου τομέα, προς αποφυγή των λαθροχειριών του παρελθόντος.

Πηγή: FoititikaNea.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Σε μόλις 500 εκτιμώνται οι μετεγγραφές φοιτητών με οικονομικά κριτήρια

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format