Υπουργείο Παιδείας : 2 εκατ. € για θέρμανση σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ


Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα την κατάθεση του νομοσχεδίου «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα» αναφερόμενος στο θέμα της ενίσχυσης των κονδυλίων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δήλωσε τα εξής :

«Είναι γνωστό ότι από το 2004 οι φοιτητές δικαιούνται ένα επίδομα 1.000 ευρώ, όταν σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους και υπό προϋποθέσεις εισοδηματικές της οικογένειάς τους. Αυτό το μέτρο προϋποθέτει ύπαρξη κονδυλίου 42 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό.
Μετά από συνεννόηση με τον κ. Σταϊκούρα, προστέθηκε σε αυτό το ποσό ένα επιπλέον ποσό 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, γιατί τα αιτήματα είναι περισσότερα, οι δικαιούχοι περισσότεροι και συνεπώς χρειάζονται περισσότερα χρήματα.

Είναι 1.000 ευρώ το χρόνο για τετραετή κύκλο σπουδών, δηλαδή 4.000 ευρώ, για πενταετή κύκλο σπουδών 5.000 ευρώ και για εξαετή κύκλο σπουδών 6.000 ευρώ. Στις προϋποθέσεις ανήκει ο φοιτητής να κάνει το πρώτο του πτυχίο, να σπουδάζει για το πρώτο του πτυχίο, όχι για δεύτερο ή για επόμενα πτυχία.

Ο νόμος ορίζει με σαφήνεια τις προϋποθέσεις που σας προανέφερα και τα 5,5 αυτά εκατομμύρια είναι μια συνεισφορά στο φοιτητικό κόσμο τώρα στην περίοδο της κρίσης. 30.000 ευρώ ορίζει ο νόμος και εδώ προσθέτουμε 3.000 ευρώ ανά προστατευόμενο μέλος της οικογένειας.

Αυτό το ανακοινώσαμε με τον κ. Σταϊκούρα χθες, απλώς σήμερα δίνω τις προϋποθέσεις. Σήμερα όμως υπογράφονται ακόμη 9,5 εκατομμύρια ευρώ για το Υπουργείο μας που προέρχονται από τα λεγόμενα κλεμμένα. Είναι οι μίζες από εκείνους οι οποίοι δωροδοκήθηκαν και τα χρήματα των οποίων κατασχέθηκαν και έχουν τεθεί σε ειδικό λογαριασμό, νομίζω της Τραπέζης Ελλάδος.

Από αυτά τα χρήματα υπολογίζαμε ότι θα παίρναμε ένα ποσό. Είχαμε ζητήσει 11,5 εκατομμύρια ευρώ, πήραμε 9,5 εκατομμύρια ευρώ. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό το ποσό για το 2014 για τους επόμενους τρεις μήνες δηλαδή και το κατανείμαμε ως εξής: 2 εκατομμύρια στο Αρεταίειο και Αιγινήτειο Νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία αυτά όπως ξέρετε είναι πανεπιστημιακά, έχουν τρομακτικά προβλήματα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία τους και κρίναμε απολύτως απαραίτητο να τα χρηματοδοτήσουμε επιπλέον.

Στα περιφερειακά πανεπιστήμια της Βορείου Ελλάδος που κάνει περισσότερο κρύο. Από την Ήπειρο μέχρι τη Θράκη θα δώσουμε για τη θέρμανση 2 εκατομμύρια ευρώ ακόμη, στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Η Δια Βίου Μάθηση θα πάρει 1,5 εκατ. ευρώ για τα προγράμματά της και θα δοθούν 2 εκατομμύρια επιπλέον στα Ερευνητικά Κέντρα που δεινοπαθούν σε ό,τι αφορά την κρατική χρηματοδότηση, γιατί και εκεί όπως και στα Πανεπιστήμια, αυτή μειώνεται.

Και 2 εκατομμύρια ευρώ θα μείνουν στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ για να κλείσουν διάφορες μικρές βέβαια, διαχειριστικές τους ανάγκες. Έχουμε συνεννοηθεί με τον κ. Σταϊκούρα γι’ αυτά εδώ και καιρό».

Πηγή : mycampus.gr

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Υπουργείο Παιδείας : 2 εκατ. € για θέρμανση σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format