Τα Δημόσια Ι.Ε.Κ παραμένουν στο Υπουργείο Παιδείας


«Τα Δημόσια Ι.Ε.Κ, θα παραμείνουν στο Υπουργείο Παιδείας και θα λειτουργήσουν ως περιφερειακές αποκεντρωμένες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης». Αυτό ανακοίνωσε στην Βουλή ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστου Μαντά, σχετικά με την λειτουργία των Δ.Ι.Ε.Κ.
Ο Υφυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι επειδή θέλουμε να θωρακίσουμε την τεχνολογική εκπαίδευση, μελετήσαμε τα συστήματα που υπάρχουν σε άλλα κράτη και γι αυτό τα Δ.Ι.Ε.Κ θα παραμείνουν «ως αποκεντρωμένες περιφερειακές υπηρεσίες, όσο το δυνατόν πιο αυτόνομες και αυτοτελείς και πάντα μέσα στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης». Η ρύθμιση αυτή, έχει ενταχθεί ως άρθρο στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.
Ο υφυπουργός, αναφερόμενος στην ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των Δ.Ι.Ε.Κ τόνισε πως «εμείς, ερχόμαστε να ενισχύσουμε και να θωρακίσουμε τα Δ.Ι.Ε.Κ με κάλυψη κενών οργανικών θέσεων από τους εκπαιδευτικούς που θα τεθούν στην κινητικότητα και πλέον θα υπηρετούν μονίμως στα ΙΕΚ… Εμάς, μας ενδιαφέρει, επιτέλους, να μπορέσουμε να θεμελιώσουμε τη δημόσια δωρεάν τεχνική εκπαίδευση σε νέες βάσεις»
Ο κ. Γκιουλέκας επίσης σημείωσε ότι εντός των προσεχών ημερών ο Υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο, για τον σχεδιασμό του νέου Γενικού και Τεχνικού Λυκείου, ενώ υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα που αποδίδει το Υπουργείο Παιδείας στην ενίσχυση της τεχνικής εκπαίδευσης σημείωσε πως «χθες, μετά από πέντε χρόνια εκκρεμότητας σε ότι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της τεχνικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων ώστε τα άτομα τα οποία τελείωναν ένα κύκλο σπουδών μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Ένα προαπαιτούμενο που εκκρεμούσε για χρόνια» .


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Τα Δημόσια Ι.Ε.Κ παραμένουν στο Υπουργείο Παιδείας

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format