“Κοινά τα προβλήματα” ΠΟΣΔΕΠ και Πρυτάνεων


Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του προεδρεύοντος της Συνόδου Πρυτάνεων καθ. κ. Γ. Τσάλτα, ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία παρακολούθησε τις εργασίες της 72ης Συνόδου Πρυτάνεων.

Στις σύντομες παρεμβάσεις του, διαπίστωσε ότι τα προβλήματα είναι κοινά αφού τα θέματα που περιλαμβάνονταν στην Η.Δ. της Συνόδου στη μεγάλη τους πλειοψηφία ήδη έχουν απασχολήσει και την ΠΟΣΔΕΠ. Τόνισε την ανάγκη της ενότητας του ακαδημαϊκού χώρου και επεσήμανε το τρίπτυχο Συναίνεση – Συνεργασία – Σύγκλιση δυνάμεων. Πρότεινε να γίνει καταγραφή και δημοσιοποίηση των βασικών μεγεθών των Πανεπιστημίων, με το συντονισμό του Προεδρείου της Συνόδου, όπως αριθμός μελών ΔΕΠ ανά έτος για την τελευταία 3ετία σε κάθε Τμήμα και για τα επόμενα τρία χρόνια (με βάση τις αναμενόμενες αφυπηρετήσεις), τα ποσά χρηματοδότησης από την Πολιτεία ανά έτος για κάθε ίδρυμα, τον αριθμό των φοιτητών που εισέρχονται ανά έτος κ.λ.π. Στόχος της όλης καταγραφής είναι  να αναδειχθεί η σημαντική υποβάθμιση που η πολιτεία επιβάλλει στα Ιδρύματα με την υποχρηματοδότηση και την παύση των διορισμών νέων μελών ΔΕΠ και όλη αυτή η εικόνα να επικοινωνηθεί στην κοινή γνώμη.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ  δήλωσε ότι θα επιδιώξει άριστη συνεργασία μεταξύ της Ομοσπονδίας και της Συνόδου των Πρυτάνεων.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

“Κοινά τα προβλήματα” ΠΟΣΔΕΠ και Πρυτάνεων

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format