Δηλώσεις Αρβανιτόπουλου στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ελληνογερμανικής Αγωγής


O Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, απεύθυνε χαιρετισμό σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου στην εκδήλωση της Ελληνογερμανικής Αγωγής «Τέχνη και Αλληλεγγύη: από τον κόσμο των χρωμάτων στο …παράλληλο σύμπαν των αγορών», που έλαβε χώρα στην Image Gallery.  

Στην εκδήλωση  απεύθυνε χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Κ. Χρήστος Σταϊκούρας , καθώς και η Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα.

Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων της Ελληνογερμανικής Αγωγής για την Ευρώπη, την κρίση, τις σχέσεις των νέων με την πολιτική και την τέχνη, στο πλαίσιο της οποίας συγκεντρώθηκαν 32 έργα μερικών από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες και πρόκειται να δημοπρατηθούν από τον οίκο Bonhams στο εαρινό Greek Sale, που θα γίνει στις 24 Απριλίου 2013 στο Λονδίνο.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία των έργων θα ενισχύσουν τους σκοπούς του μη κερδοσκοπικού οργανισμού GreeceDebtFree, που αγοράζει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στη δευτερογενή αγορά, τα οποία στη συνέχεια ακυρώνονται, ώστε να μειωθεί το εθνικό χρέος.

Στο πλαίσιο της Εκδήλωσης η χορωδία της Ελληνογερμανικής Αγωγής ερμήνευσε το τραγούδι «Σας μιλούν οι κληρονόμοι της Ευρώπης» που γράφτηκε ειδικά για την εκδήλωση από την κ. Χρύσα Αποστολάτου.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Κατερίνα Λυμπεροπούλου.

O κ. Αρβανιτόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε:  

” Η πατρίδα μας διέρχεται σήμερα την μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικής της ιστορίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση τη μεγαλύτερη κρίση από τη δημιουργία της.

Τα παιδιά μας είναι οι αυριανοί Ευρωπαίοι Πολίτες και αυτοί μπορούν και πρέπει να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Και εθνικό και ευρωπαϊκό.

Εάν σε αυτή τη διεκδίκηση επιλέγουμε τους σωστούς στόχους, τους υπηρετούμε με δημιουργικότητα, με διάθεση συνεργασίας και προσήλωση, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε  τίποτε για το μέλλον!

Και με μεγάλο ενδιαφέρον επίσης,  αναμένω τα πορίσματα της πολύ σοβαρής έρευνας, με θέμα τις απόψεις των νέων, τις δικές τους απόψεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη”.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Δηλώσεις Αρβανιτόπουλου στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ελληνογερμανικής Αγωγής

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format