Ανακοίνωση ΠΟΣΔΕΠ για το σχέδιο Αθηνά


Η ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει την αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Η πρόταση όμως, που έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Παιδείας, το ονομαζόμενο Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», δεν οδηγεί στον απαραίτητο εξορθολογισμό του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με αυτά τα δεδομένα η ΠΟΣΔΕΠ καλεί το Υπουργείο Παιδείας:

–      Να αναστείλει τη διαδικασία προώθησης του Σχεδίου με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, και παράλληλα να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό διάλογο με όλους τους  αρμόδιους  φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας (κάτι που ποτέ δεν έκανε μέχρι σήμερα) με στόχο να διαμορφωθεί ένα σχέδιο που θα έχει βασιστεί σε ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά κριτήρια και θα έχει τη συναίνεση της πλειοψηφίας των πανεπιστημιακών, στοιχείο απαραίτητο για την επιτυχία του.

–    Να μην προβεί στην κατανομή των εισακτέων όπως εμφανίζεται στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ που φτάνει να υπερδιπλασιάζει τον αριθμό των εισακτέων σε κάποια Τμήματα ανεξάρτητα από την δυνατότητα εκπαίδευσης των Τμημάτων γεγονός που θα οδηγήσει σε συνειδητή  υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών.

–        Να επισπεύσει την επαναλειτουργία της ΑΔΙΠ, η οποία αποτελεί το βασικό θεσμικό φορέα που προβλέπεται στο νόμο για τον καθορισμό των κριτηρίων για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τα Ιδρύματα και άλλους θεσμικούς φορείς όπως η ΠΟΣΔΕΠ.

–        Να ολοκληρώσει άμεσα τη διαδικασία διορισμού των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, με δεδομένο ότι στα Πανεπιστήμια έχουν δημιουργηθεί τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό λόγω της μη αντικατάστασης των μελών ΔΕΠ που έχουν αποχωρήσει τα τελευταία 4 χρόνια.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Ανακοίνωση ΠΟΣΔΕΠ για το σχέδιο Αθηνά

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format