ΠΟΣΔΕΠ: Να ανασταλεί η προώθηση του “Aθηνά” προς την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος


Έκτακτη συνεδρίαση με διευρυμένη σύνθεση και συμμετοχή αντιπροσώπων όλων το Συλλόγων μελών ΔΕΠ, θα πραγματοποιήσει η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ για να εξετάσει τις παραμέτρους του Σχεδίου Αθηνά, την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Η ΠΟΣΔΕΠ, ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να αναστείλει τη διαδικασία προώθησης του Σχεδίου προς την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, ώστε να ολοκληρωθεί σωστά ένας ουσιαστικός διάλογος με όλους τους αρμόδιους φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ, το «Σχέδιο Αθηνά» που έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Παιδείας, παρεκκλίνει σημαντικά από την κοινώς αποδεκτή αρχή του εξορθολογισμού του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με βάση ακαδημαϊκά, αναπτυξιακά και άλλα ποιοτικά κριτήρια, διατηρώντας σε πολλές περιπτώσεις τις παθογένειες του παρελθόντος, που το ίδιο φιλοδοξούσε να θεραπεύσει. Δεν πείθει για το αδιάβλητο των επιλογών του, ούτε ανταποκρίνεται στους στόχους που το ίδιο το Υπουργείο είχε θέσει, επιχειρείται δε η ταχύτατη χωρίς διάλογο θέση σε ισχύ του και  χωρίς έγκυρο νομοθετικό έρεισμα.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

ΠΟΣΔΕΠ: Να ανασταλεί η προώθηση του “Aθηνά” προς την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format