Συγχώνευση των περισσότερων ΑΕΙ της Αθήνας σε Ομοσπονδοιακό Πανεπιστήμιο φέρνει το “Αθηνά”


Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, στο οποίο θα υπάγονται διοικητικά όλα τα ΑΕΙ της πόλης, εκτός του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Μετσόβειου, προβλέπει το σχέδιο Αθηνά που ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. 

Με το σχέδιο “Αθηνά”, δημιουργείται ένας Πανεπιστημιακός Ομόσπονδος κόμβος, το ομόσπονδο Πανεπιστήμιο «Αδαμάντιος Κοραής», το οποίο φέρει και το όνομα ενός ανθρώπου που έχει συνδεθεί με το διαφωτισμό και έχει εισάγει και τον όρο «Πανεπιστήμιο» στην ελληνική γλώσσα και ένα Τεχνολογικό Ομόσπονδο κόμβο, το Αττικό ΤΕΙ.

Παράλληλα, αναβαθμίζεται το Διεθνές Πανεπιστήμιο και  θα ενισχυθεί ως Ακαδημαϊκός χώρος προσέλκυσης ξένων σπουδαστών, με ξενόγλωσσα Μεταπτυχιακά προγράμματα, κατά τα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας. 

Η διαβούλευση του σχεδίου θα διαρκέσει 40 ημέρες. Με τη λήξη της διαβούλευσης ανακοινώνεται το Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελληνίων Εξετάσεων αυτής της χρονιάς, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τα τμήματα του ακαδημαϊκού χάρτη.

Με την αρχή της νέας ακαδημαϊκής περιόδου τα νέα Τμήματα που προκύπτουν από το Σχέδιο Αθηνά θα πρέπει να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους φοιτητές τους.

Τελευταία ενημέρωση: 31.01.2013, 20.11


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Συγχώνευση των περισσότερων ΑΕΙ της Αθήνας σε Ομοσπονδοιακό Πανεπιστήμιο φέρνει το “Αθηνά”

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format