Χωρίς τμήματα μένουν 12 πόλεις με το Σχέδιο “Αθηνά”


Χωρίς τμήματα μένουν 12 πόλεις, με την εφαρμογή του Σχεδίου “Αθηνά” που παρουσιάστηκε σήμερα από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Οι πόλεις που δε θα έχουν πλέον…φοιτητές είναι οι εξής, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην παρουσίαση του Σχεδίου είναι: Άγιος Νικόλαος, Αλεξανδρούπολη, Αμαλιάδα, Αργοστόλι, Βέροια, Έδεσσα, Ιεράπετρα, Λευκάδα, Λιβαδειά, Μουδανιά, Νάουσα, Ναύπακτος.

Σχετικά με τις πιθανές αντιδράσεις από τις πόλεις που χάνουν τμήματα και χάνουν φοιτητές, από το υπουργείο Παιδείας τονίζεται: Δε θέλουμε Τμήματα φαντάσματα, δε θα κοροϊδέψουμε την ελληνική οικογένεια και τους Έλληνες φορολογουμένους. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να σπαταλάμε τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου για να λειτουργούν Πανεπιστήμια χωρίς Τμήματα, Τμήματα χωρίς Πανεπιστημιακούς και πολλές φορές χωρίς αποφοίτους. Και όλα αυτά μακριά από την αναπτυξιακή πολιτική των ελληνικών Περιφερειών. Πρέπει να σταματήσουμε να εισάγουμε ανέργους και να φροντίσουμε να εξασφαλίσουμε τους επιστήμονες εκείνους, που θα βρουν εργασία στην Ελλάδα.

Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αντιληφθούν ότι η πραγματική επένδυση δεν είναι σε μία κοινωνία ραντιέρηδων, αλλά σε μία κοινωνία της Γνώσης.  Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, οι τοπικές κοινωνίες θα βγουν ενισχυμένες, μέσα από τον εξορθολογισμό του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας και μέσα από την επένδυση στη γνώση”. 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Χωρίς τμήματα μένουν 12 πόλεις με το Σχέδιο “Αθηνά”

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format