Το ΑΠΘ διαψεύδει τα περί “Παρέμβασης Πρυτανείας υπέρ αντιεξουσιαστών”


Την αντίδραση της Πρυτανείας του ΑΠΘ προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας “Θεσσαλονίκη” στο φύλλο της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου, με τίτλο “Παρέμβαση Πρυτανείας υπέρ αντιεξουσιαστών”.

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο αντιπρύτανης Γιάννης Πάντης την περασμένη Παρασκευή παραχώρησε το αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου σε αντιεξουσιαστικές ομάδες φοιτητών αλλά και εξωπανεπιστημιακών, παρά την ισχυρή αντίρρηση του εκτελώντος χρέη κοσμήτορα καθώς και των προέδρων των τμημάτων της Πολυτεχνικής σχολής.

Το ΑΠΘ αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι το εν λόγω δημοσίευμα “βρίθει ανακριβειών” και επισημαίνει:

1. Υπεύθυνη για τους χώρους και τις αίθουσες των Σχολών είναι η αντίστοιχη Κοσμητεία, στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκουν οι αποφάσεις για τη διάθεση και τη διαχείριση των χώρων αυτών.

2. Ουδέποτε έγινε παραίνεση του Πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλου, στην Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής, προκειμένου να παραχωρούνται οι χώροι του Πολυτεχνείου, όπως γράφτηκε. Η μόνη παραίνεση την οποία πράγματι έκανε ο Πρύτανης στον εκτελώντα χρέη Κοσμήτορα, ήταν οι αποφάσεις του Κοσμητορικού Συμβουλίου να συμβάλλουν, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία εντάσεων, επεισοδίων και καταστροφών.

3. Στο αναφερόμενο επεισόδιο το απόγευμα της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου, η τηλεφωνική παρέμβαση του Αντιπρύτανη, καθηγητή Γιάννη Παντή, στην υπηρεσία φύλαξης ήταν πυροσβεστική και αφορούσε στην παραχώρηση αντί του μεγάλου αμφιθεάτρου της Πολυτεχνικής Σχολής ενός μικρού αμφιθεάτρου, προς εκτόνωση της κλιμακούμενης εκείνη τη στιγμή έντασης.

4. Για τη λειτουργία στο χώρο του Πολυτεχνείου παράνομου κυλικείου, με αμφίβολης, όπως γράφεται, ποιότητας προϊόντα και χωρίς την έκδοση αποδείξεων, υπεύθυνη είναι η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής, η οποία υποχρεούται να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

5. Τα όσα αορίστως αναγράφονται για πιέσεις του Πρύτανη σε άλλο Κοσμήτορα να παραχωρήσει χώρο – στολίδι του ΑΠΘ για εκδήλωση αντιεξουσιαστών και για δήθεν απειλή παραίτησής του, είναι απολύτως ανακριβή.

6. Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ επιφυλάσσονται να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους εναντίον όσων τις συκοφαντούν και διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Το ΑΠΘ διαψεύδει τα περί “Παρέμβασης Πρυτανείας υπέρ αντιεξουσιαστών”

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format