ΑΠΘ: Η γραφειoκρατία καθυστερεί την ανάθεση εργολαβίας καθαριότητας


Από τις Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Αθηνών ανακοινώνεται ότι η καθυστέρηση στην ανάθεση εργολαβίας καθαριότητας οφείλεται σε γραφειοκρατικό πρόβλημα, για το οποίο γίνεται καθημερινά μεγάλη προσπάθεια από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να ξεπεραστεί. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΑΠΘ έχει προετοιμάσει τόσο την προκήρυξη της μεγάλης εργολαβίας διάρκειας δύο χρόνων, όσο και την προσωρινή ανάθεση με διαπραγμάτευση για το ενδιάμεσο διάστημα μέχρι να τελεσφορήσει ο μεγάλος διαγωνισμός. Ωστόσο, εκκρεμεί η εντολή του Υπουργείου Παιδείας προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, για να επιτραπεί η δέσμευση του ποσού του διαγωνισμού από την Οικονομική Υπηρεσία του ΑΠΘ, στο πλαίσιο ενός πρόχειρου προϋπολογισμού, πριν από τη σύνταξη του οριστικού προϋπολογισμού του Ιδρύματος, όπως ο νόμος προβλέπει.

Το εμπόδιο αυτό εμφανίζεται σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, τα οποία αδυνατούν για την ώρα να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε δαπάνη παρόλο που διαθέτουν τα αντίστοιχα ταμειακά διαθέσιμα.

Το ΑΠΘ βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την άμεση διευθέτηση του προβλήματος αυτού, η οποία και αναμένεται, σύμφωνα με υπόσχεση του Γενικού Γραμματέα, εντός των επόμενων ημερών.

Η διοίκηση του ΑΠΘ βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα, ώστε αμέσως μόλις λυθεί το γραφειοκρατικό αυτό πρόβλημα, οι υπηρεσίες καθαριότητας να τεθούν σε πλήρη λειτουργία.

Οι Πρυτανικές Αρχές ευχαριστούν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την κατανόηση.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

ΑΠΘ: Η γραφειoκρατία καθυστερεί την ανάθεση εργολαβίας καθαριότητας

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format