HSAuni #2 – «EΣΠΑ Uncovered: Δυνατότητες ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων»


Ένας μύθος που είναι κυρίαρχος στο αφήγημα της ελληνικής επιχειρηματικότητας είναι πως «το Κράτος είναι εχθρός». Αυτό ξεκινά από το φορολογικό σύστημα, την καθυστέρηση της απονομής δικαιοσύνης και φτάνει στις αδειοδοτήσεις και την γραφειοκρατία σε όλα τα επίπεδα. Εμείς οι ίδιοι έχουμε πολλές φορές αναδείξει τα προβλήματα αυτά με λόγο αιχμηρό και είναι δέσμευσή μας ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.
Παρά ταύτα, η κοινότητα του τεχνολογικού επιχειρείν πρόσφατα έγινε μάρτυρας των εντυπωσιακών δυνατοτήτων θετικής παρέμβασης του κράτους μέσα από τη δημιουργία των τεσσάρων ταμείων χρηματοδοτήσεων υψηλού ρίσκου που δημιουργήθηκαν στο πρόγραμμα Jeremie με την υποστήριξη του ΕΣΠΑ. Είναι η πρώτη φορά που με τόση σαφήνεια έγινε φανερό πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει το κράτος την επιχειρηματικότητα εάν πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις στρατηγικής και διαδικασιών.
Tο ΕΣΠΑ αποτελεί πεδίο μεγάλης δημόσιας αντιπαράθεσης ως προς το θετικό ή μη ρόλο που μπορεί να παίξει για την δημιουργία του νέου ελληνικού παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου. Με το workshop «EΣΠΑ Uncovered: Δυνατότητες ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων» που γίνεται στις 13/2 στο Synergy Project επιχειρούμε να δώσουμε απαντήσεις!
Βέλτιστες αλλά και μη ενδεδειγμένες πρακτικές, πραγματικά παραδείγματα, case studies θα παρουσιαστούν από εξειδικευμένους ομιλητές (θα ανακοινωθούν σύντομα) προκειμένου να αποτελέσουν την βάση για μια δημιουργική, εποικοδομητική συζήτηση.
Σας περιμένουμε λοιπόν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου από τις 6μμ έως τις 9μμ στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Co-working Space «Synergy Project», Λεμπέση 5-7 & Πορινού, περιοχή Μακρυγιάννη. Η εγγραφή σας μπορεί να γίνει εδώ.
Θυμίζουμε πως αυτό είναι το δεύτερο workshop του HSA University, το οποίο γίνεται τη 2η Τετάρτη κάθε 2ου μήνα. Το πρώτο workshop είχε γίνει την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 στο CoLab Athen
Περισσότερες πληροφορίες


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

HSAuni #2 – «EΣΠΑ Uncovered: Δυνατότητες ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων»

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format