3ο Συνέδριο InfoCom Mobiles & Αpps


Το 3ο Συνέδριο Mobile, Smartphones, Tablets & Εφαρμογών «InfoCom Mobile &Αpps» (www.infocomapps.gr) θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel στις 6 Φεβρουαρίου 2013.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, της ΕΕΤΤ, της ΕΕΚΤ και του ΣΕΚΕΕ. Η είσοδος στο Συνέδριο είναι ελεύθερη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της σχετικής φόρμας.

Οι ενότητες του φετινού, 3ου Συνεδρίου InfoCom Mobile & Apps είναι:

Ενότητα 1η: 1993-2013: 20 Χρόνια Κινητή – 20 χρόνια εξέλιξη

Οι εκπρόσωποι των δικτύων κινητής τηλεφωνίας καλούνται να μιλήσουν για το παρόν και το μέλλον, για τη στρατηγική τους, τις εφαρμογές, τα καινούρια smartphones, τα παντοδύναμα tablets και τα νέα υβρίδια που αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τις κάθε λογής εφαρμογές, προκειμένου να αποδειχθούν όσο γίνεται πιο χρήσιμα στον κάτοχό τους.

Χωρίς τα δίκτυα, καμία κινητή συσκευή δεν μπορεί να προσφέρει εμπειρία χρήσης. Οι τρεις πάροχοι, λοιπόν, θα εκθέσουν τον βαθμό εμπλοκής τους με το οικοσύστημα των εφαρμογών, αλλά και τις νέες πρακτικές που θα υιοθετήσουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες για περισσότερο περιεχόμενο, καλύτερη επικοινωνία, πλουσιότερη ενημέρωση και αποδοτικότερη εργασία, που αθροιστικά μεταφράζονται σε ολοένα μεγαλύτερη ζήτηση δεδομένων.

Ενότητα 2η : Enterprise Mobility

Στη διάρκεια της 2ης ενότητας, το λόγο έχουν κυρίως οι επιχειρήσεις και οι φορείς που υιοθέτησαν ήδη εφαρμογές οι οποίες υποστηρίζουν τη λειτουργικότητα και την επιχειρηματική τους ανάπτυξη, αλλά και όσες έχουν να προτείνουν νέες, καινοτόμες προσεγγίσεις στο πολύ ευρύτερο πια φάσμα της χρήσης των εφαρμογών ως καταλύτη της επιχειρηματικότητας.

Οι εφαρμογές αναδεικνύονται πλέον σε «εργαλεία» για την αύξηση της παραγωγικότητας, την επίτευξη των στόχων του marketing, αλλά και την εφαρμογή νέων μεθοδολογιών στις γραμμές εργασίας. Κι ίσως, απ’ όσα ακουστούν, να απαντηθεί το «φλέγον» ερώτημα: σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υιοθέτησή τους στην Ελλάδα και τι προσδοκούν οι developers επιχειρηματικών εφαρμογών…

Ενότητα 3η : Developing (Apps) World!

Σ’ αυτή την ενότητα, το βήμα παραδίδεται στους δημιουργούς. Ο βασικός πυρήνας του 3ου InfoCom Apps, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τις παρουσιάσεις των developers! Οι άνθρωποι οι οποίοι αναπτύσσουν τις εφαρμογές που όλοι χρησιμοποιούμε, θα έχουν την ευκαιρία να μας παρουσιάσουν τόσο τα δημιουργήματά τους που έχουν ήδη παρουσία στα δικτυακά «καταστήματα» των διάφορων λειτουργικών, όσο και τον τρόπο που αυτές οι εφαρμογές επηρεάζουν το πώς εργαζόμαστε, διασκεδάζουμε, ενημερωνόμαστε και επιλέγουμε τι θα αγοράσουμε ηλεκτρονικά…

Ενότητα 4η : Money makes the apps go round!

Όταν μιλάμε για οικοσύστημα, προστιθέμενη αξία, επένδυση, σχεδίαση, έρευνα και ανάπτυξη, η ουσία δεν είναι άλλη από το επιχειρηματικό κέρδος, προς το οποίο αποβλέπει κάθε νυν ή επίδοξος επιχειρηματίας.

Όμως… υπάρχει, άραγε, κάποιος συγκεκριμένος και ασφαλής δρόμος προς αυτό; Και ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει μια ιδέα για να μετεξελιχθεί σε επιχείρηση; Άραγε, η δημιουργία εφαρμογών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με μια start up; Κι ακόμα, επιλέγουμε να διαθέσουμε τη δημιουργία μας ως Free, Premium ή Fremium; Ποιο είναι το μοντέλο που συνδέει τα downloads με τα έσοδα; Αποτιμάται, τελικά, ο επιχειρηματικός κίνδυνος; Και είναι, επιτέλους, η Ελλάδα ο κατάλληλος τόπος για να ανθίσει η επιχειρηματικότητα;

Ερωτήσεις υπάρχουν πολλές… Οι προσκεκλημένοι της καταληκτικής ενότητας θα κληθούν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις και να βοηθήσουν τους συνέδρους στις κατευθύνσεις που πρόκειται να πάρουν οι ίδιοι και οι εταιρίες τους, εφεξής.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

Οι έξυπνες συσκευές

Smart it all: Smartphones – Tablets – SmartTVs

Στην εποχή του αυξανόμενου mobility, το περιεχόμενο πρέπει να βρει διεξόδους για να προβληθεί και να κατηγοριοποιηθεί. Από ειδήσεις έως παιχνίδια και από ζωτικές καθημερινές πληροφορίες ως τον έλεγχο και τη συνεχή παρακολούθηση της υγείας μας, οι εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί με σκοπό να οργανώσουν και να αξιοποιήσουν περιεχόμενο δεν θα μπορούσαν να έχουν καμία χρησιμότητα, αν δεν τις υποστήριζαν έξυπνες συσκευές οι οποίες συνδυάζουν την ισχύ, την ποιότητα και την πολυλειτουργικότητα.

Τα smartphones αποκτούν νέες δυνατότητες και γίνονται παντοδύναμοι σταθμοί επικοινωνίας για τον καθένα μας, τα tablets αποτελούν τη νέα γενιά συσκευών διασκέδασης για τους νέους, τα υβρίδια (που συνδυάζουν τις δυνατότητες των tablet και των notebook) κάνουν καθημερινή πράξη το όνειρο του mobile worker, ακόμα και οι τηλεοράσεις μας είναι πια «έξυπνες», καθώς διασυνδέονται τόσο με το διαδίκτυο, όσο και με τις υπόλοιπες συσκευές.

Οι κάθε λογής ασύρματες συσκευές, όπως παρουσιάζονται από τους ίδιους τους κατασκευαστές τους και οι δυνατότητες με τις οποίες τις έχουν προικίσει για τη δική μας ευκολία και παραγωγικότητα, είναι το κύριο αντικείμενο αυτής της παράλληλης ενότητας.

Promising Industries: To επόμενο βήμα της Κινητής

Τα προηγούμενα χρόνια, όταν αναφερόμασταν στο οικοσύστημα των εφαρμογών, υποσυνείδητα εστιάζαμε στο στενό χώρο του gaming και της ειδησεογραφίας. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, για τα δεδομένα της ιστορίας που πραγματεύεται την ανάπτυξη της τεχνολογίας, η έννοια της εφαρμογής άρχισε να εξειδικεύεται και να διαχωρίζεται σε κατηγορίες, ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζεται.

Πολλά υποσχόμενα υπο-οικοσυστήματα αναδύονται και αναπτύσσονται αυτόνομα, προσφέροντας το καθένα τη δική του οπτική στους χρήστες: Augmented reality σε συνδυασμό με location-based services, NFC υπηρεσίες πληρωμών, ολοκληρωμένες λειτουργίες διαχείρισης προσωπικών τραπεζικών συναλλαγών και πληρωμών, «έξυπνη» διαχείριση ενέργειας και πλήθος άλλα.

Κατά πολλούς, τα υπο-οικοσυστήματα που δημιουργήθηκαν, έχουν ήδη στρώσει το δρόμο για το Internet of Things, το Internet των Αντικειμένων, εξοικειώνοντάς μας με τη ιδέα πως τα πάντα –έμψυχα και άψυχα- μπορούν πλέον να έχουν τη δική τους «φωνή» στο Διαδίκτυο.

Apps Land!

Το 3ο InfoCom Mobile & Apps είναι ο χώρος συνάντησης μεταξύ εκείνων που υλοποιούν εφαρμογές και εκείνων που τις χρησιμοποιούν ή διαθέτουν τα κανάλια επικοινωνίας με τον τελικό χρήστη. Στον χώρο του συνεδρίου, λοιπόν, θα υπάρχει έκθεση με περίπτερα στα οποία οι χορηγοί παρουσιάζουν τις υπηρεσίες τους, αλλά και χώρος στον οποίο οι δημιουργοί εφαρμογών επιδεικνύουν στους επισκέπτες τις εφαρμογές τους, κάνοντας μ’ αυτό τον τρόπο πράξη το απαραίτητο networking, προκειμένου να ανταλλάξουν ιδέες, να πάρουν γνώμες και να συστήσουν νέους πυρήνες δημιουργίας.

Apps Labs

Στο πλαίσιο του 3ου InfoCom Mobiles & Apps διοργανώνονται και φέτος τα Apps Labs. Σε συγκεκριμένο χώρο και περιορισμένες θέσεις, οι σύνεδροι θα μπορούν να παρακολουθήσουν συγκεκριμένες πρακτικές οι οποίες απευθύνονται σε όλους τους χρήστες, με τις ανάλογες τεχνικές γνώσεις, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το τελευταίο πράγμα που βλέπουμε σε μια εφαρμογή είναι το αποτέλεσμα.

Mobile & Apps Awards

Το 3ο Συνέδριο InfoCom Mobile & Apps θα ολοκληρωθεί με την απονομή εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής βραβείων στα προϊόντα, τις εταιρείες και τα πρόσωπα που διακρίθηκαν για τη δημιουργικότητά τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της αγοράς και της τεχνολογίας, τη χρονιά που πέρασε.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

3ο Συνέδριο InfoCom Mobiles & Αpps

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format