Ξεκινούν οι διαγραφές “αιώνιων” φοιτητών


Έφτασε η ώρα για τις πρώτες διαγραφές “αιωνίων” φοιτητών και με το…νόμο.

Η πρώτη φουρνιά των αιωνίων που θα χάσουν τη φοιτητική τους ιδιότητα, θα είναι όσοι είσήχθησαν σε Πανεπιστήμια της χώρας το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004 ή και προγενέστερα, όσοι δηλαδή έχουν συμπληρώσει το 18ο εξάμηνο (ή και μεγαλύτερο) των σπουδών τους τη λήξη του ακ. έτ. 2011-2012.

Για την απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη από τον κοσμήτορα της οικείας σχολής, με την οποία βεβαιώνονται και τα μαθήματα στα οποία ο φοιτητής έχει εξεταστεί επιτυχώς.

Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ρεθεμνιώτικα Νέα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες διαγραφής των αιωνίων αν και όπως παραδέχεται ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Κρήτης Ευριπίδης Στεφάνου, δεν είναι πολλοί στο εν λόγω ΑΕΙ.

«Το ξεκαθάρισμα στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας έχει αρχίσει, καθώς δια νόμου πλέον δεν μπορούν να υπάρχουν φοιτητές, οι οποίοι δεν παρακολουθούν ένα μέρος των σπουδών τους. Ο νόμος είναι σαφής και ξεκάθαρος και αφορά όλους τους φοιτητές. Σημειώνεται μάλιστα ότι «φοιτητής για ένα ΑΕΙ νοείται εκείνος που τουλάχιστον δηλώνει μαθήματα στα εξάμηνα. Δεν νοείται φοιτητής, ο οποίος δεν δηλώνει μαθήματα που συνεπάγεται ότι αν για δυο εξάμηνα ένας φοιτητής δεν δηλώσει μαθήματα διαγράφεται αυτοδικαίως, ασχέτως ποιό είναι το έτος εισαγωγής του» εξηγεί στην Εφημερίδα ο κ. Γ. Μητροφάνης από το τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Σύμφωνα με τα τελευταία συγκεντρωτικά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τους φοιτητές των πανεπιστημίων, οι αιώνιοι φοιτητές είναι 160.000!


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Ξεκινούν οι διαγραφές “αιώνιων” φοιτητών

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format