Η φοιτητική εστία του ΕΜΠ (δεν) τα έχει όλα!


Ανεπαρκής σίτιση, κρύο νερό για μπάνιο, «αδύναμη» τάση ρεύματος, καμία ασφάλεια και ανύπαρκτο wifi είναι μερικά από όσα προσφέρει απλόχερα η φοιτητική εστία του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου στους φοιτητές που φιλοξενεί στο χώρο της. Την άθλια αυτή κατάσταση περιγράφουν φοιτητές που διαμένουν σε αυτή, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθεροτυπία.

Αν είσαι από τους φοιτητές του ΤΕΙ Αθηνών που φιλοξενούνται στην εστία και θες να φας σε αυτήν, μάλλον την πάτησες. Καθώς το Ίδρυμα δεν πληρώνει την κάρτα σίτισης, οι φοιτητές του σερβίρονται μισή ώρα πριν το τέλος κάθε γεύματος με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην… περισσεύει φαγητό για αυτούς.

Και αν αυτό θεωρήσουμε ότι αφορά μερικούς φοιτητές και μόνο, δεν ισχύει το ίδιο και για τη θέρμανση. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι φοιτητές, η τελευταία συντήρηση του καυστήρα έγινε το 1973 ενώ η θέρμανση μέσω ηλεκτρικών συσκευών είναι δύσκολη καθώς το ρεύμα “πέφτει” εύκολα.

Ζεστό νερό υπάρχει, αλλά μόνο για τους πρώτους ορόφους! Οι φοιτητές που μένουν στους πάνω ορόφους κάνουν μπάνιο με κρύο νερό, ενώ αυτοί που μένουν στον τελευταίο δεν έχουν νερό, λόγω παλαιότητας των υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Όσον αφορά την ασφάλεια, η απάντηση θα μπορούσε να ήταν «ποια ασφάλεια»; Δεν υπάρχει φύλαξη του κτιρίου και οι φοιτητές γνωρίζουν πως στην εστία τριγυρνούν άτομα που δεν έχουν τυπικά εξασφαλίσει χώρο σε αυτή.

Φυσικά, σε ένα τέτοιο σκηνικό ούτε λόγος για wifi. Όσοι θέλουν να μπουν στο ίντερνετ, κατεβαίνουν στο κυλικείο με τη σόμπα τους και το laptop ανα χείρας…


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Η φοιτητική εστία του ΕΜΠ (δεν) τα έχει όλα!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format