Διάλεξη της Τερέζας Πεντζοπούλου-Βαλαλά με θέμα: «Η Θεολογία του Αριστοτέλη»


Το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών» διοργανώνει, για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, «Διεθνές Colloquium για τον Αριστοτέλη» με ομιλητές ειδικούς Αριστοτελιστές από την Αγγλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τις Η.Π.Α και την Ελλάδα.

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 και ώρες 19.00 με 21.00, στο Αμφιθέατρο 1 του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Α.Π.Θ., στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διάλεξη του Colloquium. Ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ., Τερέζα Πεντζοπούλου-Βαλαλά, με θέμα: «Η Θεολογία του Αριστοτέλη». Θα ακολουθήσει η αναγόρευση της Καθηγήτριας Τερέζας Πεντζοπούλου-Βαλαλά σε Επίτιμο Μέλος του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών». Την τιμωμένη θα προλογίσει η Πρόεδρος του ΔΙ.Κ.Α.Μ., Καθηγήτρια Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου.

Στόχος του «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη» είναι η σε βάθος εξέταση διαφόρων πτυχών της Αριστοτελικής φιλοσοφίας από ειδικούς μελετητές. Θα αναλυθούν θέματα που ανήκουν στον χώρο της Ηθικής, της Μεταφυσικής, της Θεολογίας, της Φυσικής, της Ψυχολογίας, της Βιολογίας, της Οικονομίας με ειδικότερες αναφορές σε ζητήματα, όπως η σχέση φυσικής και μεταφυσικής, ιατρικής και ηθικής στο Αριστοτελικό έργο. Θα γίνουν ακόμη αναλύσεις της Αριστοτελικής θεωρίας της μεσότητος, του «πνεύματος», της αισθητηριακής αντίληψης και σκέψης, του νου, της επιστήμης, της βιολογικής προσαρμογής και του περιβάλλοντος, της λειτουργικής ανατομίας, της οικονομίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Διάλεξη της Τερέζας Πεντζοπούλου-Βαλαλά με θέμα: «Η Θεολογία του Αριστοτέλη»

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format