Μία (1) υποτροφία κληροδοτήματος Π. Αγγελετόπουλου για μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Αστικό Δίκαιο


Η Ακαδημία Αθηνών προκηρύσσει διαγωνισμό για τη χορήγηση μίας (1) υποτροφίας σε πτυχιούχο Τμήματος Νομικής Ελληνικού Πανεπιστημίου για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό στον κλάδο του Ελληνικού Αστικού Δικαίου, από έσοδα του κληροδοτήματος Πέτρου Αγγελετόπουλου.
Η υποτροφία χορηγείται για δύο (2) συνεχή ακαδημαϊκά έτη με έναρξη το έτος 2013-2014, και μπορεί να παραταθεί μέχρι δύο (2) ακόμη έτη, κατά την ελεύθερη κρίση της Ακαδημίας Αθηνών.
Το ποσόν της υποτροφίας ανέρχεται σε τετρακόσια πενήντα ευρώ (450,00€) το μήνα εφόσον πρόκειται για υποτροφία εσωτερικού, και σε χίλια πεντακόσια ευρώ (1.500,00€) το μήνα εφόσον πρόκειται για υποτροφία εξωτερικού.
Δεκτοί στο διαγωνισμό γίνονται πτυχιούχοι τμημάτων Νομικής Ελληνικών Πανεπιστημίων με βαθμό πτυχίου τουλάχιστον “Λίαν Καλώς”, εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 36ο έτος της ηλικίας τους.
Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν γραπτώς στα εξής μαθήματα:
α) Αστικό Δίκαιο
β) Πολιτική Δικονομία
γ) Δίκαιο προστασίας του καταναλωτή.
Οι υποψήφιοι υπότροφοι, οι επιθυμούντες να μεταβούν στο εξωτερικό, θα εξεταστούν επίσης υποχρεωτικά, γραπτά και προφορικά, στην ξένη γλώσσα, αναλόγως της χώρας στην οποία θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να μεταβούν, προαιρετικά δε, με αίτησή τους, και σε περισσότερες από μία ξένη γλώσσα. Η επιτυχία στην ξένη γλώσσα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις εξετάσεις των λοιπών μαθημάτων.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα Γραφεία του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών (δ/νση: Πανεπιστημίου 28, T.K. 106 79 Αθήνα), ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής. Ημέρα έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 18η Φεβρουαρίου 2013 και ώρα η 10η πρωινή.
Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών: 1/02/2013.
Επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 2103664736 (αρμόδια κ. Ελένη-Μαρία Αρμένη).


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Μία (1) υποτροφία κληροδοτήματος Π. Αγγελετόπουλου για μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Αστικό Δίκαιο

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format