Το συμβολικό Νόμπελ Ειρήνης στον καθηγητή του ΑΠΘ, Μωυσή Σιδηρόπουλο


Το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης (αντίτυπο) έλαβε ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, καθηγητής Μωυσής Σιδηρόπουλος, σε ειδική επίσημη τελετή που οργανώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2012, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο Μωυσής Σιδηρόπουλος είναι ένας από τους 20 ευρωπαίους πολίτες που επιλέχθηκαν από το ΕΚ για να παραλάβουν συμβολικά το “Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης” από τα χέρια του Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτζ, παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του ασκούντος την Προεδρία της ΕΕ, Ανδρέα Δ. Μαυρογιάννη υφυπουργού της Κύπρου για Ευρωπαϊκά θέματα.
Η επιλογή του Μ. Σιδηρόπουλου δε έγινε τυχαία. Ο κ. Σιδηρόπουλος προτάθηκε από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΕΚ, στο Στρασβούργου, λόγω της θέσης του ως Πρόεδρου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, του ερευνητικού και συγγραφικού του έργου σε θέματα ευρωπαϊκών και οικονομικών πολιτικών και τέλος ως συνιδρυτή και διευθυντή του Observatoire des Politiques Economiques Europeénnes (OPEΕ) του Πανεπιστημίου Στρασβούργου.
Σε περιόδους κρίσης και όχι μόνο οικονομικής, είναι σημαντικό τόσο για το ΑΠΘ και την πανεπιστημιακή κοινότητα γενικά αλλά και για τη χώρα μας να τιμάται μέσω ενός ευρωπαίου και Έλληνα πολίτη η χώρα μας και το ΑΠΘ.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Το συμβολικό Νόμπελ Ειρήνης στον καθηγητή του ΑΠΘ, Μωυσή Σιδηρόπουλο

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format