Ημερίδα ΔΑΣΤΑ ΕΜΠ 19.12.12 Σύνδεση του ΕΜΠ με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών


 Η Δομή Απασχόλησης και ΣΤΑδιοδρομίας του ΕΜΠ διοργανώνει στις 19 Δεκεμβρίου 2012 ημερίδα με θέμα “Σύνδεση του ΕΜΠ με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Πολυμέσων, στο ισόγειο του κτιρίου Βιβλιοθήκης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου με ώρα έναρξης στις 6 μμ και εκτιμώμενη λήξη στις 9 μμ.Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης του ΕΜΠ Καθ. Σίμος Ε. Σιμόπουλος, και η Αντιπρυτάνις του Παντείου Πανεπιστημίου Καθ. Ισμήνη Κριάρη, ως εκπρόσωπος της Συνόδου Πρυτάνεων και Προέδρων ΔΕ των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν ομιλίες από την Καθ. Αντωνία Μοροπούλου, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Ε.Μ.Π. και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Ιδρυματικού Προγράμματος ‘Δ.Α.ΣΤΑ Ε.Μ.Π.’, από την Ομοτ. Καθ. Νίκη Κουλουμπή, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Ιδρυματικού προγράμματος ‘Γραφείο Διασύνδεσης / Εξυπηρέτησης Φοιτητών και Νέων Αποφοίτων του ΕΜΠ’ και την Ευγενία Τζαννίνη, Νομικό Σύμβουλο της ΔΑΣΤΑ ΕΜΠ.
Θα ακολουθήσει μία πρώτη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την «Εμπειρία από εφαρμογές σύνδεσης σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του ΕΜΠ», στην οποία θα συμμετέχουν η Δρ. Πολυξένη Μπίστα από το ΕΚΠΑ, τ. Σχολικός Σύμβουλος, η Δρ. Έφη Φουσέκη, Διευθύντρια Συμβουλευτικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων (Σ.Ε.Π.Ε.Δ.) του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., η Δρ. Αναστασία Γεωργιάδου, Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04 Β Αθήνας, ο Αν. Καθ. Ιωάννης Ράπτης, εκπρόσωπος ΣΕΜΦΕ στη Συγκλητική Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών ΕΜΠ και η Καθ. Σόνια Χαραλαμπίδου, Προεδρεύουσα Ειδικής Συγκλητικής Επιτροπής Επικοινωνίας ΕΜΠ με την Επ. Καθ. Ευαγγελία Παυλάτου, Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ..
Θα ακολουθήσει μία δεύτερη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Επαγγελματικός Προσανατολισμός των μαθητών : Τα Προγράμματα Σπουδών του ΕΜΠ και η απασχολησιμότητα των Μηχανικών» με τη συμμετοχή από την Ειδική Συγκλητική Επιτροπή Ακαδημαϊκών Ισοτιμιών και Επαγγελματικών Δικαιωμάτων ΕΜΠ, και συγκεκριμένα του Προέδρου της Επιτροπής, Καθ. Γρηγόριου Γρηγορόπουλου, του μέλους του Προεδρείου, Καθ. Βλάση Κουµούση, του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου ΔΕΠ ΕΜΠ και εκπροσώπου του Συλλόγου στην Ειδική Συγκλητική Επιτροπή Ακαδημαϊκών Ισοτιμιών και Επαγγελματικών Δικαιωμάτων ΕΜΠ, Επ. Καθ. Ευάγγελου Χίνη και του εκπροσώπου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κου Γεώργιου Τσουκαλά, μέλους της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ.
Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με το συντονισμό της γενικής συζήτησης από την Καθ. Αντωνία Μοροπούλου, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Ιδρυματικού Προγράμματος ‘Δ.Α.ΣΤΑ Ε.Μ.Π.’, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Ε.Μ.Π.
Στην ημερίδα θα προεδρεύουν οι Πρόεδροι ή οι εκπρόσωποι όλων των Σχολών του ΕΜΠ με δυνατότητα παρέμβασης για τις θέσεις των Σχολών σχετικά.
Περισσότερες πληροφορίες


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Ημερίδα ΔΑΣΤΑ ΕΜΠ 19.12.12 Σύνδεση του ΕΜΠ με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format