Ανακοίνωση Πρυτανικών Αρχών: Η βία και ο εκφοβισμός δεν θα κάμψουν το ΑΠΘ


Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας,
Ο προπηλακισμός του εξαίρετου επιστήμονα, δασκάλου και Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητή Σπύρου Παυλίδη, το πρωί της 18ης Δεκεμβρίου 2012 στην κοσμητεία της Σχολής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στα επείγοντα περιστατικά του ΑΧΕΠΑ, δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Ήταν το αποτέλεσμα της στοχοποίησης την οποία υφίστανται από λογής οι εκλεγμένες αρχές του ΑΠΘ, οι πρυτάνεις, οι κοσμήτορες των σχολών και οι πρόεδροι των τμημάτων του, επειδή με την ενημέρωση της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής, συνέβαλαν στην επαναλειτουργία της διοίκησης του ιδρύματος μετά από 75 ημέρες κατάληψης.
Η στοχοποίηση των δημοκρατικά εκλεγμένων πανεπιστημιακών αρχών του ΑΠΘ, οι οποίες νομίμως εκπροσωπούν την πανεπιστημιακή κοινότητα και οι βίαιες επιθέσεις εναντίον τους είναι πράξεις που προσβάλλουν βάναυσα την ακαδημαϊκή αυτοδιοίκηση. Είναι όμως και πράξεις βαθειά αντιδημοκρατικές, καθώς επιδιώκουν να επιβάλουν στο πανεπιστήμιο, με τη βία, τη θέληση εξωπανεπιστημιακών κέντρων.
Τα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού είναι ξένα προς το πανεπιστήμιο. Οι πανεπιστημιακές αρχές δεν κάμπτονται όταν προσπαθούν, σε εποχή μάλιστα κρίσης, να κρατήσουν όρθιο το πανεπιστήμιο και να εκπληρώσουν τον ακαδημαϊκό του ρόλο. Στο όνομα των 75.000 φοιτητών μας και των οικογενειών τους, που πλήττονται από την οικονομική κρίση, και σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν το δημόσιο πανεπιστήμιο κλειστό, οι πανεπιστημιακές αρχές μαζί με την πανεπιστημιακή κοινότητα θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους.
Οι Πρυτανικές Αρχές,
Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας
Πληροφορίες-επικοινωνία
E: rector@auth.gr
 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Ανακοίνωση Πρυτανικών Αρχών: Η βία και ο εκφοβισμός δεν θα κάμψουν το ΑΠΘ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format