Συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ: Από Σεπτέμβριο σε λειτουργία τα νέα Τμήματα


Από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα λειτουργήσουν τα νέα τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ όπως θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις που δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξη του στο Πρωτο Θέμα, «Το επόμενο Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελληνίων θα αποτυπώνει το νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας και το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν τα νέα ισχυρότερα τμήματα που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις, για να υποδεχθούν τους εισακτέους της νέας χρονιάς».

O κ. Αρβανιτόπουλος κάνει λόγο για ισχυρότερα πτυχία, ανταγωνιστικά καθώς και για αναβάθμιση των Ιδρυμάτων. Επιπλέον, αναφερόμενος στα κριτήρια των συγχωνεύσεων, ο Υπουργός σημείωνει ότι «αφορούν στο φυσικό μέγεθος και στη διάρθρωση των Ιδρυμάτων, τη χωροταξική κατανομή, το γνωστικό αντικείμενο, την ποιότητα των σπουδών και τη βιωσιμότητα των Τμημάτω. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την αριστεία, την εξωστρέφεια, τη λογοδοσία, τον εξορθολογισμό, τις οικονομίες κλίμακας. Ο στόχος είναι να έχουμε ισχυρά και διεθνώς ανταγωνιστικά Ιδρύματα και Τμήματα, τα οποία θα ανταποκρίνονται στις αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας».

Παράλληλα, ο κ. Αρβανιτόπουλος επιβεβαίωσε τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας να επαναφέρει τη βάση του 10 στις Πανελλήνιες εξετάσεις ενώ αναφέρθηκε και στην επαναφορά του μέτρου των μεταγραφών.

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ: Από Σεπτέμβριο σε λειτουργία τα νέα Τμήματα

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format