Ομιλία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Σμύρνης


Ο Νίκος Ζούρος στη Σμύρνη, για την ανάπτυξη του μαθητικού τουρισμού στη Λέσβο
Ομιλία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Σμύρνης
Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 | Παιδεία
Με θέμα «Λέσβος, το νησί της φύσης και του πολιτισμού – Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Δυνατότητες εκπαιδευτικών επισκέψεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχολικών μονάδων» και στόχο την προσέλκυση μαθητικού τουρισμού, μίλησε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σμύρνης ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νίκος Ζούρος.
Παρουσίασε στους συμμετέχοντες το Γεωπάρκο Λέσβου, το οποίο προσφάτως εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων τής UNESCO. Στη συνέχεια, μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες γεωλογικών και φυσικών μνημείων, αλλά και πολιτιστικών μνημείων που συνδέουν τις δύο χώρες, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση γνώρισαν «το νησί της φύσης και του πολιτισμού, το Απολιθωμένο Δάσος, τις ηφαιστειακές δομές, τις θέσεις οικολογικής αξίας, αλλά και τα πολιτιστικά μνημεία της Λέσβου».
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις δυνατότητες υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μέσα από ειδικά τριήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάστηκαν ειδικά για την προσέλκυση μαθητών σχολικών μονάδων από την Τουρκία. Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν επισκέψεις σε πολιτιστικά και φυσικά μνημεία σε όλη τη Λέσβο και δραστηριότητες πεδίου στα πλαίσια δράσεων ανασκαφής και συντήρησης απολιθωμάτων, αναγνώρισης φυτών και πετρωμάτων, παρατήρησης πουλιών κ.λπ..


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Ομιλία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Σμύρνης

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format