Σε πλήρη αδυναμία να λειτουργήσει το ΑΠΘ λόγω απολύσεων


Με προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας ετοιμάζονται να απαντήσουν τόσο η διοίκηση του ΑΠΘ όσο και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος μετά τη διαγραφή από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου 97 διοικητικών υπαλλήλων, κατηγορίας ΔΕ, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ). «Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουν να δουλεύουν στις υπηρεσίες του ΑΠΘ και αφού θα αμείβονται για ένα χρόνο με το 75% του μισθού τους στη συνέχεια θα απολυθούν», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Αριστοτελείου, Γιάννης Κουρμούλης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε χτες στην αίθουσα τελετών του ιδρύματος.
«Δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία του ΑΠΘ, με τέτοιο αριθμό συναδέλφων να απολύεται. Ισως το ΑΠΘ να είναι ο φορέας με το μεγαλύτερο αριθμό απολύσεων πανελλαδικά. Ενας φορέας που, όπως και πολλοί άλλοι, είναι ήδη δραματικά υποστελεχωμένος», επισήμανε ο κ. Κουρμούλης.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν χτες, μέχρι και πριν από δύο χρόνια το ΑΠΘ είχε περισσότερους από 1.100 διοικητικούς υπαλλήλους και σήμερα αριθμεί 853 μονίμους και ΙΔΑΧ. Αν συνυπολογιστεί ότι 136 υπάλληλοι ΙΔΑΧ με διδακτορικό έχουν εκφράσει την επιθυμία να μεταταγούν σε θέσεις ΕΕΔΙΠ και 97 τίθενται σε διαθεσιμότητα, ο συνολικός αριθμός των διοικητικών μειώνεται στους 620. «Το ΑΠΘ θα βρεθεί σε πλήρη αδυναμία να λειτουργήσει», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σάββας Παπαδόπουλος.
www.aggelioforos.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Σε πλήρη αδυναμία να λειτουργήσει το ΑΠΘ λόγω απολύσεων

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format