Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «ΑΪΝΤΑ» του Verdi σε ζωντανή μετάδοση


Ένα από τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας Όπερας, η «ΑΪΝΤΑ» του Verdi θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης στο Συνεδριακό Κέντρο “Κάρολος Παπούλιας” Ιωαννίνων, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 στις19:55

Η εντυπωσιακή όπερα του Verdi που διαδραματίζεται στην Αρχαία Αίγυπτο, παρουσιάζει την Ουκρανή σοπράνο Liudmyla Monastyrska στον ομώνυμο ρόλο της σκλαβωμένης πριγκίπισσας, στο ντεμπούτο της στη ΜΕΤ. Η Olga Borodina, μια από τις πιο γνωστές ερμηνεύτριες του ρόλου παγκοσμίως, είναι η βασιλική αντίπαλος της Αΐντα, η Αμνερίς και ο Roberto Alagna είναι ο ήρωας Ρανταμές που πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην αγάπη του για την Αΐντα και το καθήκον απέναντι στη χώρα του. Εμφανίζεται ακόμα ο George Gagnidze στον ρόλο του Αιθίοπα βασιλιά Αμονάσρο. Διευθυντής Ορχήστρας είναι ο Fabio Luisi. Η εντυπωσιακή σκηνοθεσία φέρει την υπογραφή της Sonja Frisell, που χρησιμοποιεί όλες τις θεατρικές δυνατότητες της σκηνής της Μετροπόλιταν Όπερα με σκοπό να εισαγάγει το κοινό στο μεγαλείο της Αρχαίας Αιγύπτου.

Για την διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση, τo πανεπιστημιακό λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 19.00’ από την Περιφέρεια Ηπείρου (κτήριο πρώην Νομαρχίας, Κεντρική πλατεία) για το Συνεδριακό Κέντρο ‘Κάρολος Παπούλιας’ και θα επιστρέψει, από την Πανεπιστημιούπολη προς την Περιφέρεια, μετά το τέλος της παράστασης.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «ΑΪΝΤΑ» του Verdi σε ζωντανή μετάδοση

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format