Σύνδεσμος Καθηγητών ΑΠΘ: “Ήρθε επιτέλους η ώρα να ξεκαθαρίσει το σκοτεινό καθεστώς των εργολαβιών στο ΑΠΘ”


apth-200x140_0.gif

Ο Σύνδεσμος Καθηγητών ΑΠΘ, εξέδωσε σήμερα Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι  ”έθεσε πρόσφατα ένα πλαίσιο αρχών, τονίζοντας ότι ήρθε επιτέλους η ώρα, με τη λήξη των εργολαβικών συμβάσεων, να ξεκαθαρίσει το σκοτεινό καθεστώς των εργολαβιών στο ΑΠΘ, που εξυπηρετεί άδηλα συμφέροντα. Όλοι κατανοούν ότι η κατάσταση «εργολαβίες» είναι αδύνατο να επιστρέψει στα προ της κατάληψης δεδομένα. Αυτή πρέπει να είναι η κόκκινη γραμμή του ΑΠΘ”.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

• Πρώτη προτεραιότητα είναι ο προσδιορισμός των πραγματικών αναγκών σε εργολαβικό προσωπικό και ο καθορισμός του εργασιακού κόστους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τον ιδιωτικό τομέα και τις δυνατότητες του ιδρύματος.
• Να μην υπογραφεί καμία σύμβαση με τους εργαζομένους στις εργολαβίες χωρίς αξιολόγηση του έργου τους και χωρίς να διασφαλίζεται η πλήρης διαφάνεια.
• Η φαύλη πρακτική, όπου το ΑΠΘ παρέδιδε λίστες ονομάτων και αμοιβών στους εργολάβους,πρέπει να παρέλθει ανεπιστρεπτί.
• Όσοι εμπλέκονται σε παράνομες καταλήψεις κτηρίων και σε προπηλακισμό και άσκηση βίας σε βάρος πανεπιστημιακών αρχών, δεν μπορεί να ανήκουν σε μια πανεπιστημιακή κοινότητα που υπηρετεί εντελώς διαφορετικές αρχές και αξίες.
• Εν όψει της ανάληψης καθηκόντων από το νέο Συμβούλιο του ΑΠΘ, η σημερινή διοίκηση δεν μπορεί να δεσμεύσει το ΑΠΘ με βεβιασμένες αποφάσεις, που θα εντείνουν το πρόβλημα τα επόμενα χρόνια.

Είναι καιρός, ως πανεπιστημιακή κοινότητα, να επανακτήσουμε το ΑΠΘ από τους κομματικούς στρατούς και τις ιδεοληπτικές ομάδες. Το ΑΠΘ να αποδοθεί στους χιλιάδες φοιτητές μας, που επιθυμούν να σπουδάσουν. Καταπατημένες αίθουσες και καταπατημένοι χώροι πολύτιμοι για την εκπαιδευτική κι ερευνητική διαδικασία, παράνομες εμπορικές δραστηριότητες, ξυλοδαρμοί μεταξύ παρατάξεων μέσα στις σχολές, υποβαθμισμένα από την ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση κτήρια, παράνομες καταλήψεις κτηρίων, βίαιη παρεμπόδιση των διοικητικών, εκπαιδευτικών κι ερευνητικών δραστηριοτήτων, «πάρτι» που αφήνουν πίσω τους βρομιά και παράνομα κέρδη, εμπόριο ναρκωτικών και «πιάτσα» έξω από την Λέσχη, περιορισμένη ως ανύπαρκτη ασφάλεια όταν σκοτεινιάσει, είναι φαινόμενα που πρέπει να σταματήσουν οριστικά. Αν δεν αναλάβουμε τις ευθύνες μας και δεν κάνουμε ως κοινότητα πράξη όλα αυτά, οι επικλήσεις επιστροφής στην ομαλότητα και τη δημιουργία θα παραμένουν μια προσχηματική, κενή ρητορική. Ο Σύνδεσμος Καθηγητών ΑΠΘ θα ανοίξει σύντομα αυτό το μεγάλο θέμα.

Το ΑΠΘ οφείλει να αντισταθεί στην παρανομία και στις πιέσεις που του ασκούνται. Δεν του επιτρέπεται να συνεχίσει να συντηρεί ένα καθεστώς αδιαφάνειας κι εξυπηρέτησης ημετέρων, που βλάπτει υπέρμετρα την αποστολή του και το ζημιώνει οικονομικά. Τις αρχές αυτές ο Σύνδεσμος Καθηγητών ΑΠΘ θα τις υπερασπιστεί με κάθε τρόπο.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Σύνδεσμος Καθηγητών ΑΠΘ: “Ήρθε επιτέλους η ώρα να ξεκαθαρίσει το σκοτεινό καθεστώς των εργολαβιών στο ΑΠΘ”

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format