Εθελοντική αιμοδοσία από το ΑΠΘ


Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του ΑΠΘ διοργανώνει την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ απο τις 9:30 έως τις 13:30, και 17:30 έως 19:30.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται από την Επιτροπή Κονωνικής Πολιτικής και Υγείας ΑΠΘ ότι “η καλλιέργεια ενός πολιτισμού κοινωνικής αλληλεγγύης στην πανεπιστημιακή κοινότητα αποτελεί την ελάχιστη προσφορά του πνευματικού κόσμου απέναντι στην πολλαπλασιαζόμενη τις μέρες μας βαρβαρότητα. Το αίμα είναι ανθρώπινο αγαθό που ούτε πωλείται ούτε αγοράζεται και ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι με την αλληλέγγυα διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας η οποία δεν κοστίζει παρά μόνο λίγα λεπτά από τον προσωπικό μας χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αρχίκα η αιμοδοσία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, ωστόσο όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση “η αλλαγή τόπου της αιμοδοσίας οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον η υπηρεσία αιμοδοσιας του ΓΠΝΘ ΑΧΕΠΑ δεν έχει το απαραίτητο για τις εξορμήσεις προσωπικό μετά την αποχώρηση τον τελευταίο καιρό τεσσάρων ιατρών, οι οποίοι με βάση το γνωστό δόγμα διακυβέρνησης δεν αντικαταστάθηκαν ούτε πρόκειται να αντικασταθούν.

Η δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόζεται προτιμά την αγορά του αναγκαίου αίματος από το εξωτερικό, παρά το διορισμό του απαραίτητου για τις εξορμήσεις προσωπικού.

Η πρόκληση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Μπροστά στη χυδαιότητα και τη βαρβαρότητα των επιλογών αυτών, ας αντιτάξουμε, ως πανεπιστημιακή κοινότητα, τις ανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και της αφιλοκερδούς προσφοράς στο σύνολο, συμμετέχοντας μαζικά στην αιμοδοσία”.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Εθελοντική αιμοδοσία από το ΑΠΘ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format