Διαλέξεις της Ομότιμης Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ Marcia Pointon


Στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Νεώτερη και Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία: Ιστορία – Λαϊκός Πολιτισμός» και του σεμιναρίου «Ταξίδι και Κουλτούρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, 18ος – 20ος αιώνας», η Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ Marcia Pointon θα δώσει δύο διαλέξεις:
1.Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 15.15 – 17.00, στο Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης με θέμα «Casts, Imprints and the Deathliness of Things: Artefacts at the Edge»
2.Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11.00 – 13.00, στην Αίθουσα Σεμιναρίων Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής με θέμα «Travelling Jewels»

Η καθηγήτρια Marcia Pointon συγκαταλέγεται στους πιο σημαντικούς μελετητές της βρετανικής Ιστορίας της Τέχνης. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ και στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ έως το 2002, λαμβάνοντας πολλές διακρίσεις για το συγγραφικό, ερευνητικό και διοικητικό της έργο. Το τελευταίο της βιβλίο Brilliant Effects: a cultural history of gemstones and jewellery [Yale University Press, 2009] πήρε από τους Ιστορικούς της Βρετανικής Τέχνης το βραβείο του καλύτερου βιβλίου ιστορίας της τέχνης για το 2010. Το βιβλίο συνδυάζει την πολιτιστική ιστορία, την ιστορία του υλικού πολιτισμού και την ιστορία της τέχνης, με ένα επικό εύρος ιστορικών πηγών και πληροφοριών, με στόχο να φωτίσει τις πολλαπλές σημασίες και λειτουργίες των κοσμημάτων στον πραγματικό και συμβολικό κόσμο της Μετα-Αναγεννησιακής Ευρώπης.

Διοργάνωση: Άννα Μανδυλαρά, Άρης Σαραφιανός, Λάμπρος Φλιτούρης

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, περιλήψεις των ομιλιών, και το βιογραφικό της ομιλήτριας, βλ. ανακοινώσεις του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας, http://www.hist-arch.uoi.gr/announcements.ht


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Διαλέξεις της Ομότιμης Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ Marcia Pointon

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format