Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού & Τηλεοπτικού Σποτ


Η παρούσα οικονομική κρίση έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε παρατεταμένη ύφεση, ωθώντας στα όρια της φτώχειας ακόμη και τις μέχρι πρότινος υγιείς οικονομικά ομάδες πληθυσμού. Προς την κατεύθυνση αυτή, δημιουργήθηκε το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης κοινωνικής παρέμβασης για την εφαρμογή ενός συνόλου ενεργειών καταπολέμησης της φτώχειας σε πανελλαδικό επίπεδο. Σκοπός του εν λόγω δικτύου είναι η αντιμετώπιση της φτώχειας μέσα από μια οριζόντια δέσμη ενεργειών ψυχοκοινωνικής και υλικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης ατόμων ευρισκόμενων σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενων από φτώχεια.
Οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας οι οποίες θα λειτουργήσουν στους μεγαλύτερους Δήμους όλης της χώρας, θα παρέχουν μία δέσμη ομογενοποιημένων υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους όπου με διαφάνεια και κοινωνική λογοδοσία θα τους προσδίδουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό υποστήριξη στις καθημερινές τους ανάγκες.
Συγκεκριμένα η προσπάθεια αφορά στη λειτουργία, των παρακάτω κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας:
• Κοινωνικό Παντοπωλείο
• Ανοικτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής αστέγων
• Υπνωτήριο αστέγων
• παροχή συσσιτίων
• Κοινωνικό φαρμακείο
• Δημοτικός Λαχανόκηπος
• Τράπεζα χρόνου
• Γραφεία διαμεσολάβησης
Στην εθνική αυτή προσπάθεια συμμετέχουν 51 Δήμοι, 46 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, 5 νομικά πρόσωπα ΟΤΑ, 8 φορείς του Δημόσιου τομέα και 18 φορείς του ιδιωτικού τομέα.
Οι ΟΤΑ θα συμβάλλουν διαθέτοντας τις κατάλληλες υποδομές για να λειτουργήσουν οι Κοινωνικές Δομές , οι ΜΚΟ με τη σειρά τους θα διαθέσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και το προσωπικό και τέλος η κοινωνία θα προσφέρει τα είδη, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες (Τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης & υπόδησης, είδη οικιακού εξοπλισμού, βιβλία, παιχνίδια, cd – dvd).
Στα πλαίσια του εγχειρήματος συστρατεύονται και αρκετά ΜΜΕ εθνικής και τοπικής εμβέλειας, τα οποία θα αναλάβουν την προβολή του.
Στόχος θα είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών προκειμένου να δημιουργηθεί μια γέφυρα προσφοράς μεταξύ της κοινωνίας και των ανθρώπων που έχουν ανάγκη προβάλλοντας τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ κοινωνικού περιεχομένου.
Ο φορέας λοιπόν , προβαίνει στη διενέργεια εθνικού διαγωνισμού εθελοντικού χαρακτήρα για την δημιουργία 6 τηλεοπτικών και 6 ραδιοφωνικών σποτ μέσω του οποίου οι συμμετέχοντες φοιτητές καλούνται να εκφράσουν με ένα δημιουργικό τρόπο την φτώχεια, και να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία προκειμένου να συμμετέχει ενεργά στην εθνική αυτή προσπάθεια.
Η επιλογή των καλύτερων συμμετοχών θα γίνει από ειδική επιτροπή η οποία θα συσταθεί για το σκοπό αυτό. Οι συμμετοχές θα κριθούν για την ευρηματικότητα, δημιουργικότητα και συνάφεια τους με το αντικείμενο.
Οι συμμετοχές που θα διακριθούν θα προβάλλονται καθ όλη τη διάρκεια του έργου σε τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας καθώς επίσης και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.
Αφού αξιολογηθούν οι συμμετοχές, τα 6 καλύτερα τηλεοπτικά σποτ και τα 6 καλύτερα ραδιοφωνικά σποτ θα βραβευθούν με τιμητική πλακέτα συνεισφοράς τους στο όλο εγχείρημα, και θα προβληθούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι σχολές από τις οποίες προέρχονται.
Τα έργα πρέπει να παραδοθούν ή να αποσταλούν ταχυδρομικά στις διευθύνσεις: Φερών 16 Αθήνα Τ.Κ. 10434, υπόψη του κ. Ιωάννη Βαρούτη μέχρι και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012.
Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, αλλά και για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο 210 8838540 με εσωτερικό αριθμό 881 (κ. Βαρούτης Ιωάννης)


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού & Τηλεοπτικού Σποτ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format