Πρόγραμμα “Κινητικότητα των Νέων”


Το Μεσογειακό Μουσείο Νεότητας (Mediterranean Office of Youth, MOY) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την προώθηση της κινητικότητας των νέων στην περιοχή της Μεσογείου, με συντονιστικούς φορείς για την Ελλάδα την Γεν. Γραμματεία Νέας Γενιάς και το υπουργείο Παιδείας.
Στο ΜΟΥ συμμετέχουν 16 χώρες και στοχεύει στην ανάδειξη της επίδρασης της εκπαιδευτικής κινητικότητας στην ανάπτυξη και στην αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των περιοχών της Μεσογείου. Παράλληλα επιδιώκει την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος κινητικότητας των νέων.
Στο πλαίσιο του προγράμματος εκπονούνται κοινά μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών με τη συμμετοχή δύο τουλάχιστον ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και την αξιοποίηση των γνώσεων στις χώρες καταγωγής των σπουδαστών.
Κατά τη διάρκειά του, το ΜΟΥ θα παρέχει οικονομική κάλυψη στους φοιτητές ώστε να διευκολυνθεί η κινητικότητά τους, η προσωρινή τους εγκατάσταση και η πρώτη επαγγελματική τους εμπειρία στη χώρα επιλογής τους.
Κατά την πιλοτική περίοδο 2011-2014 θα εκδίδονται προσκλήσεις υποβολής προτάσεων ετησίως. Την ακαδημαϊκή χρονιά 2010-2011 εγκρίθηκαν 6 προγράμματα Ελληνικών Πανεπιστημίων.
Η δεύτερη πρόσκληση αφορά στην ένταξη προγραμμάτων μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών στο Πιλοτικό Πρόγραμμα για την Κινητικότητα των Νέων που λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2012, ενώ τα υποψήφια προγράμματα σπουδών θα πρέπει να εμπίπτουν στους εξής τομείς: Θετικές Επιστήμες και Μηχανική, Κοινωνικές Επιστήμες, Επιστήμες Υγείας.
Σχετικές πληροφορίες καθώς και τα έντυπα υποβολής προτάσεων διατίθενται στις ιστοσελίδες:http://www.officemediterraneendelajeunesse.org/
Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται από τη Διεύθυνση Διεθνούς Συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στο τηλέφωνο 210 2599373 και στο e-mail: medofficeforyouth@neagenia.gr, αλλά και από τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στο τηλέφωνο 210 3443177 και στο e-mail: eudir@minedu.gov.gr.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Πρόγραμμα “Κινητικότητα των Νέων”

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format