Υψηλή απορρόφηση αποφοίτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου


Υψηλή απορρόφηση στην αγορά εργασίας παρουσιάζουν οι απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), σύμφωνα με μελέτη του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, επτά στους δέκα αποφοίτους εργάζονται, με υψηλότερο ποσοστό απασχόλησης (80%) των αποφοίτων του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων που εργάζονται είναι πλήρους απασχόλησης, ενώ οι περισσότεροι (83%) βρήκαν απασχόληση μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο αναζήτησης εργασίας.
Οι κύριο κλάδοι απασχόλησης των αποφοίτων του ΟΠΑ είναι οι τράπεζες, οι εμπορικές επιχειρήσεις και η εκπαίδευση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι απόφοιτοι είναι αρκετά ή πολύ ικανοποιημένοι από την εργασία τους, και οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές της πλειονότητας των νέων αποφοίτων κυμαίνονται από 900 έως 1.200 ευρώ. Τέλος, η πλειοψηφία των ερωτώμενων πιστεύει ότι οι επιχειρήσεις θεωρούν ότι οι απόφοιτοι του ΟΠΑ. είναι άριστα καταρτισμένοι και δεν υστερούν στις απαιτούμενες από τους εργοδότες γνώσεις και δεξιότητες.
Όσον αφορά το βαθμό ικανοποίησης από τις σπουδές τους στο ΟΠΑ, η συντριπτική πλειοψηφία (80%) δήλωσε ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι και ότι εάν ξανάρχιζαν τις σπουδές τους θα επέλεγαν και πάλι το ΟΠΑ (90%), ενώ οι περισσότεροι θα επέλεγαν το ίδιο τμήμα (72%).
Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Πηγή: zougla.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Υψηλή απορρόφηση αποφοίτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format