Πρόγραμμα εκπαιδευτικών ξεναγήσεων μαθητών στους χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών


gewponiko_2.gif

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Γ.Π.Α.) μέσω του Τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, έχει καθιερώσει από το 2001 το θεσμό των επισκέψεων από μαθητές της πρωτοβάθμιας (τρίτης Δημοτικού και άνω) και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους χώρους του Ιδρύματος.
Στο πλαίσιο των επισκέψεων-ξεναγήσεων, που διεξάγονται σχεδόν καθημερινά κατά το διάστημα Οκτωβρίου-Μαΐου κάθε ακαδημαϊκού έτους, μαθητές απο όλη τη xώρα έρχονται σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, εξοικειώνονται με τη γεωργική και ζωϊκή παραγωγή, μυούνται στο ποσοστό που είναι εφικτό στις Γεωπονικές επιστήμες και ενημερώνονται για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που παρέχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο σε όλους εκείνους που θα αποφασίσουν να διαβούν τις πύλες του ως φοιτητές, προς όφελος της Ελληνικής γεωργίας και του αγροτικού τομέα. Στο πλαίσιο του Προγράμματος των Εκπαιδευτικών Ξεναγήσεων μαθητών στους χώρους του Γ.Π.Α. από τον Οκτώβριο του 2007 μέχρι και το Μάϊο του 2011 επισκέφθηκαν το Γ.Π.Α. 339 σχολεία με συνολικό αριθμό μαθητών 17.714.
Τα προγράμματα ξεναγήσεων έχουν καταρτισθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών-επισκεπτών ανάλογα με τη βαθμίδα της εκπαίδευσής τους. Ειδικότερα, το πρόγραμμα για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση περιλαμβάνει ξεναγήσεις στα Εργαστήρια Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας, στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας (προβατοστάσιο-βουστάσιο), στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Υδροβιολογίας, στο εμπορικό θερμοκήπιο καλλωπιστικών φυτών του Γ.Π.Α. και στην προθήκη της ελιάς του Πλάτωνα. Το πρόγραμμα για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση περιλαμβάνει το Εργαστήριο Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας, το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Υδροβιολογίας, το Εργαστήριο Γεωργίας, το Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανολογίας, το Εργαστήριο Γαλακτοκομίας καθώς επίσης και επίσκεψη στο Γεωργικό Μουσείο όπου γίνεται σύντομη αναφορά στην πολυετή ιστορία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από φοιτητές των τελευταίων εξαμήνων σπουδών του Πανεπιστημίου μας, οι οποίοι λαμβάνουν μια μικρή αμοιβή με επιβάρυνση του Γ.Π.Α. και έχουν κατάλληλα εκπαιδευτεί έτσι ώστε ο λόγος τους να είναι περιεκτικός και κατανοητός.
Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 οι επισκέψεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 και θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως τις 12:00 μ., πλην των εξεταστικών περιόδων του Γ.Π.Α..
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επισκέψεων μαθητών στους χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) εντάσσεται στις προτεινόμενες εκπαιδευτικές επισκέψεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Περισσότερες πληροφορίες


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Πρόγραμμα εκπαιδευτικών ξεναγήσεων μαθητών στους χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format