OnlineCV: Ένας ιστότοπος εύρεσης εργασίας, σχεδιασμένος από φοιτητή για φοιτητές


Έχοντας βιώσει το οικονομικό αδιέξοδο πολλών συμφοιτητών μου στο πανεπιστημιακό τμήμα που εκπονώ την διδακτορική μου διατριβή, σχεδίασα και ανέπτυξα τον ιστότοπο http://www.onlinecv.gr με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει τους φοιτητές και τους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να βρουν εργασία ή μια θέση για πρακτική άσκηση.
Μέσω του ιστοτόπου αυτού, όλοι οι φοιτητές ή πτυχιούχοι, ανεξάρτητα από το αντικείμενο και το επίπεδο σπουδών τους, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν την προσωπική τους ιστοσελίδα με το βιογραφικό τους, να αναρτήσουν τις επιστημονικές τους εργασίες (πτυχιακή, διπλωματική, διατριβή), και να δημοσιοποιήσουν online την αγγελία τους για εύρεση εργασίας.
Κάθε φορά που κάποιος επισκέπτης πλοηγείται σε κάποιο βιογραφικό ή σε αναρτημένη αγγελία, το σύστημα ειδοποιεί τον κάτοχο του βιογραφικού ή της αγγελίας μέσω email για την επισκεψιμότητα που δέχεται. Κάνοντας login στον λογαριασμό του μπορεί να δει στοιχεία σχετικά με τον πλοηγούμενο.
Η ιστοσελίδα επίσης, παρέχει στατιστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο ώστε ο φοιτητής να έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει το δικό του βιογραφικό με άλλων φοιτητών για να αυτο-αξιολογήσει το επίπεδό του σε σχέση με τους άλλους.
Στους εργοδότες παρέχεται η δυνατότητα να αναρτούν αγγελίες ζήτησης εργασίας, για τις οποίες οι εγγεγραμμένοι φοιτητές και πτυχιούχοι ειδοποιούνται άμεσα μέσω email ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με αποστολή του βιογραφικού τους ή με μήνυμα προς τον εργοδότη.
Τέλος, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην ασφάλεια της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, ώστε να διασφαλιστεί στο έπακρο το προσωπικό απόρρητο των στοιχείων των φοιτητών, χωρίς αυτό να τους στερεί τη δυνατότητα να στέλνουν ή να δέχονται μηνύματα, αφού η αλληλογραφία τους γίνεται μέσω της ιστοσελίδας και τα στοιχεία τους γνωστοποιούνται μόνο όταν και εάν αυτοί το επιθυμούν.
Από τον,
Παύλος Χατζηγιαννάκογλου
Διδακτορικός φοιτητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Δείτε την σελίδα
Κάντε like στην σελίδα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

OnlineCV: Ένας ιστότοπος εύρεσης εργασίας, σχεδιασμένος από φοιτητή για φοιτητές

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format