Πρόγραμμα υποτροφιών από το Κινέζικο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ


Το Υπουργείο Εξωτερικών (Ε1 Διεύθυνση Μορφωτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων) διαβίβασε στην υπηρεσία μας την υπ’ αριθμό Φ. 1073/7/ΑΣ 518/26.10.2012 Ρηματική Διακοίνωση του Γενικού Προξενείου μας στο Χονγκ Κονγκ, σχετικά με την χορήγηση υποτροφιών για προπτυχιακές σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ (Chinese University of Hong Kong) σε Έλληνες σπουδαστές για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. Το Κινέζικο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ είναι ανάμεσα στα 40 κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου και είναι το 5ο καλύτερο Ασιατικό Πανεπιστήμιο για το έτος 2012. Έχει πάνω από 20.000 φοιτητές και 3.800 διεθνείς φοιτητές από 45 χώρες. Έχει συνάψει μορφωτικές συμφωνίες ανταλλαγών με 220 Πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένου του Cornell, του Harvard, του Peking, του Yale, του Πανεπιστημίου-Κολεγίου του Λονδίνου, του Copenhagen Business School, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.
Το Κινέζικο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ (Chinese University of Hong Kong, Οffice of admissions and Financial Aid, room 201, Sui-Loong Pao Building, C.U.H.K., Shatin, N.T.,H.K., http://www.cuhk.edu.hk/adm/intl/) χορηγεί υποτροφίες σε άριστους υποψήφιους φοιτητές, με τις οποίες καλύπτονται πλήρως τα δίδακτρα εγγραφής στο Πανεπιστήμιο.
Τα προπτυχιακά προγράμματα στα οποία μπορούν να φοιτήσουν οι ενδιαφερόμενοι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 είναι τα ακόλουθα:
-Σχολή Καλών Τεχνών ( www.cuhk.edu.hk/arts )
-Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων ( www.baf.ouhk.edu.hk )
-Σχολή Εκπαίδευσης ( www.fed.cuhk.edu.hk )
-Πολυτεχνική Σχολή ( www.erg.cuhk.edu.hk )
-Νομική Σχολή ( www.cuhk.edu.hk/law )
-Ιατρική Σχολή ( www.med.cuhk.edu.hk )
-Σχολή Θετικών Επιστημών ( www.cuhk.edu.hk/soi )
-Σχολή Κοινωνικών Επιστημών ( www.cuhk.edu.hk/ssc )
Οι ενδιαφερόμενοι Έλληνες υποψήφιοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι τα μαθήματα διεξάγονται στην Αγγλική και θα πρέπει να είναι κάτοχοι:
-GCE (3AL/2AL+2AS),
-Διεθνούς Διπλώματος Baccalaureate,
-SAT/AP (το αντίστοιχό τους ανάλογα με τη χώρα προέλευσης των υποψηφίων,)
-εξαιρετικών επιδόσεων,
-TOEFL, IELTS,
-οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει ένα πλήρες έτος προπτυχιακών σπουδών σε αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο και να έχουν σημειώσει εξαίρετη επίδοση.
Οι αιτούντες θα αξιολογηθούν με βάσει τα ανωτέρω. Εάν τους ζητηθεί (τηλεφωνικώς, μέσω ταχυδρομείου ή ηλεκτρονικού μηνύματος) να περάσουν από συνέντευξη, η επίδοσή τους στην συνέντευξη αυτή θα συνεκτιμηθεί. Το κάθε πρόγραμμα σπουδών έχει το δικό του πρόγραμμα επιλογής.
Αιτούντες που πληρούν τις προδιαγραφές για Προχωρημένες Σπουδές (Advanced Standing) μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής για Προχωρημένες Σπουδές (Admission with Advanced Standing). Ο ελάχιστος αριθμός ενοτήτων για την αποφοίτησή τους είναι 24. Ο χρόνος σπουδών μπορεί να ελαττωθεί κατά ένα (1) έτος.
Οι Έλληνες υποψήφιοι που θα κάνουν αίτηση πριν τις 15 Νοεμβρίου 2012 θα ειδοποιηθούν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2012.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων η 2η Ιανουαρίου 2012.
Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα εκτιμηθούν με βάση τη διαθεσιμότητα των κενών θέσεων στο Πανεπιστήμιο.
Η υποτροφία για το 2013-2014 είναι HK$ 120,000 (περίπου US$ 15,500). Σε ορισμένες περιπτώσεις υποτροφίας υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης για όλη τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών, υπό την προϋπόθεση ότι οι υπότροφοι θα σημειώσουν ικανοποιητική πρόοδο και θα υπάρχει διαπιστωμένη οικονομική αδυναμία κάλυψης των εξόδων σπουδών τους.
Για τους αλλοδαπούς φοιτητές χορηγείται στέγη στην Πανεπιστημιούπολη. Πληροφορίες δίδονται από το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας (Office of Student Affairs: OSA) και για δυνατότητα στέγασης εκτός της Πανεπιστημιούπολης.
Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται με βάση τα ακαδημαϊκά τους προσόντα, λαμβανομένης υπόψη και της οικονομικής τους αδυναμίας για κάλυψη των εξόδων σπουδών τους.
Οι υποψήφιοι είναι επιλέξιμοι για υποτροφία, εάν έχουν υποβάλλει αίτηση, τους έχει δοθεί θέση σε προπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου για το 2013 και δύνανται αποδεδειγμένα να καλύψουν τα υπόλοιπα έξοδα του προπτυχιακού προγράμματος, που υπερβαίνουν το ποσό της υποτροφίας.
Για τη διαδικασία της αίτησης και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά με τους υπεύθυνους του
προγράμματος: κα Doris Tso στην ηλεκτρονική διεύθυνση: doristso@cuhk.edu.hk στο τηλέφωνο (+852) 3943 7059 και κα Dennis Fung στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dennisfung@cuhk.edu.hk στο τηλέφωνο (+852) 3943 1572 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: http://www.cuhk.edu.hk/adm/intl/


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Πρόγραμμα υποτροφιών από το Κινέζικο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format