Εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο από το Ο.Π.Α.


Σε μια Ελλάδα όπου ο περισσότερος κόσμος ασχολείται με τους δείκτες ύφεσης, ανεργίας και χρέους, κάποια νέα παιδιά κόντρα στο ρεύμα των αρνητικών προσδοκιών συνεχίζουν να καινοτομούν, να σπουδάζουν σε υψηλό επίπεδο, να βελτιώνουν στην πράξη την ζωή των συνανθρώπων μας. Όχι δεν αναφερόμαστε στην εξαιρετική εφαρμογή taxibeat αλλά σε μία άλλη νέα εξαιρετική εφαρμογή που βελτιώνει τη ζωή των φοιτητών, προς το παρόν των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το aode.gr συνάντησε (στο Θησείο) τον Παύλο Τουρνάρη και τον Γιώργο Τσιφρίκα, που δημιούργησαν την εφαρμογή auebshedule και μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση για τις προοπτικές της εξαιρετικής ιδέας τους, σας παραθέτει την συνέντευξη των δύο φοιτητών.
1.Τι είναι η εφαρμογή auebshedule;
Η εφαρμογή που δημιουργήσαμε είναι ουσιαστικά το πρόγραμμα του κάθε φοιτητή στο χέρι του με μερικά κλικ. Δίνει τη δυνατότητα σε κάθε φοιτητή-χρήστη της να διαμορφώσει το προσωπικό του πρόγραμμα όπως θέλει, αλλά παράλληλα να βλέπει και το πρόγραμμα του εξαμήνου του. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν για κάθε Τμήμα του Πανεπιστημίου και για κάθε έτος.
2.Ποια ήταν η αφορμή για την δημιουργία της εφαρμογής;
Παύλος: Η αφορμή για τη δημιουργία της προήλθε στις αρχές του καλοκαιριού, όταν και ξεκίνησα την ενασχόλησή του με Android και προγραμματισμό εφαρμογών. Έτσι λοιπόν μετά από μερικές μέρες διαβάσματος προσπάθησα να βρω μια καλή ιδέα. Αμέσως πέρασε από το μυαλό μου, το χάσμα που υπήρχε ανάμεσα στην νέα τεχνολογία και σε μια καθαρά χρήσιμη υπηρεσία για τους φοιτητές ενός Πανεπιστημίου. Κάπου εκεί ξεκίνησε και το ταξίδι της εφαρμογής…
3.Ποια η χρησιμότητά της;
Είναι αρκετά χρήσιμη για τους φοιτητές, διότι τους απαλλάσσει από το συνεχόμενο άγχος του “πού έχω μάθημα την άλλη ώρα”, “τι μάθημα έχω” κλπ και επιπλέον βάζει τη χρήση της νέας τεχνολογίας στη ζωή τους με έναν πολύ όμορφο και χρήσιμο τρόπο.
4.Πόσοι φοιτητές την χρησιμοποιούν;
Την εφαρμογή σήμερα αθροιστικά την χρησιμοποιούν περίπου 300 φοιτητές, είτε χρήστες Android είτε χρήστες iOS. Ο λόγος που είναι μικρό αυτό το νούμερο, είναι το γεγονός πως δεν έχει βγει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιό μας, οπότε η όλη προώθηση που έχει γίνει έχει γίνει καθαρά από προσωπική προσπάθεια.
5.Πως αντιμετώπισε η Διοίκηση του Πανεπιστήμιου την ιδέα σας;
Το Πανεπιστήμιο ήταν δίπλα μας και συνεργαστήκαμε άψογα σε κάθε βήμα που το χρειαστήκαμε.
6.Πως σκέφτεστε να αξιοποιήσετε στο μέλλον την εφαρμογή σας;
Σκεφτόμαστε να αναπτύξουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα πέραν των εφαρμογών. Οι εφαρμογές θα είναι το τελικό προϊόν στον καταναλωτή-φοιτητή ενώ το υπόλοιπο σύστημα θα βρίσκεται υπό τη διαχείριση και κατοχή του Πανεπιστημίου.
7.Πως σας φαίνονται οι σπουδές σας στο Ο.Π.Α.;
Οι σπουδές μας στο Ο.Π.Α. είναι εξαιρετικές και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους συγκριτικά με άλλα Τμήματα Πληροφορικής, είναι τα μαθήματα και το target που έχουν. Είμαστε ένα καθαρά “προγραμματιστικό” Τμήμα, και αυτό είναι το καλύτερο για κάποιον που θέλει να εξελιχθεί ως προγραμματιστής.
8.Με ποια κριτήρια επιλέξατε να σπουδάσετε στο συγκεκριμένο τμήμα; Σήμερα που βλέπετε τα πράγματα εκ των έσω, το τμήμα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που είχατε διαμορφώσει ως μαθητές;
Τα κριτήρια και των δυό μας ήταν σαφή από την αρχή και συγκεκριμένα: Θέλαμε να γίνουμε προγραμματιστές. Έχοντας λοιπόν ακούσει τα καλύτερα λόγια γι αυτό το Τμήμα και θέλοντας να επιτύχουμε τους στόχους μας, αλλά και να κυνηγήσουμε αυτό που αγαπάμε, διαβάσαμε και τελειώσαμε τις Πανελλήνιες ο καθένας με το βαθμό του. Την ώρα του Μηχανογραφικού όμως δεν κοιτάξαμε τα μόριά μας. Δηλώσαμε τη σχολή ΕΠΕΙΔΗ τη θέλαμε. Ευτυχώς η τύχη ήταν με το μέρος μας και καταφέραμε να περάσουμε στη σχολή επιθυμίας μας. Το Τμήμα ανταποκρίνεται εξ’ ολοκλήρου στις προσδοκίες που είχαμε διαμορφώσει ως μαθητές, για αυτό.
9.Τι θα συμβουλεύατε έναν υποψήφιο που φέτος δίνει εξετάσεις;
Η συμβουλή μας θα ήταν μία: Διάβασε, πίεσε τον εαυτό σου και στο τέλος θα δεις ότι θα ανταμειφθούν οι κόποι σου. Και για κανένα λόγο μην είσαι απαισιόδοξος εξ’ αιτίας του βαθμού σου την ώρα που θα δηλώσεις τις σχολές στο μηχανογραφικό σου.
10.Η αγορά στην Ελλάδα ανταποκρίνεται στις επαγγελματικές αναζητήσεις των νέων ή και εσείς σκέφτεστε το μέλλον σας στο εξωτερικό;
Δυστυχώς ή ευτυχώς αν και η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αναπτύσσει μια μεγάλη βιομηχανία γύρω από τον τομέα των Μobile Applications με τα δεδομένα που έχουμε, δεν μπορούμε να πούμε ότι ανταποκρίνεται πλήρως στις επαγγελματικές μας αναζητήσεις. Φυσικά όπως και κάθε άλλος νέος σκεφτόμαστε την επιλογή του εξωτερικού, όπου θα μας δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε αυτό που αγαπάμε και να το φτάσουμε σε ένα αρκετά καλό επίπεδο.
Πηγή: www.aode.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο από το Ο.Π.Α.

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format