Για κάθε τι «γκρι» που έχει η πόλη μας, μία πλατφόρμα αντιστέκεται και μας δείχνει τις πιο λαμπερές γωνιές της Αθήνας!


Για κάθε τι «γκρι» που έχει η πόλη μας, μία πλατφόρμα αντιστέκεται και μας δείχνει τις πιο λαμπερές γωνιές της Αθήνας!
Νέα επιχειρηματική πρόταση από φοιτητές
H νέα επιχειρηματικότητα πρωτίστως απαντά στην κρίση: το site Greece Ιnsiders δημιουργήθηκε από τρεις φοιτητές πληροφορικής και απευθύνεται σε κάθε ντόπιο που θέλει να συμπληρώσει το εισόδημά του. Μπορεί να γίνει «ξεναγός» σε τουρίστες, αποκαλύπτοντας έναντι αμοιβής τα μυστικά του τόπου του.
Εμπνευστές της ιδέας και υπεύθυνοι για την υλοποίηση του www.greeceinsiders.com είναι οι Δημήτρης Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Λεϊμόνης και ο Ανδρέας Λύτης, ο οποίος ήδη είχε ασχοληθεί ένα χρόνο πριν με το site mysecretathens.gr ανακαλύπτοντας την Αθήνα. Αφορμή για να ξεκινήσουν την πλατφόρμα ήταν τα συχνά τους ταξίδια σε συμφοιτητές τους μέσω Erasmus. «Διαπιστώσαμε ότι με τη βοήθεια των ντόπιων η διαμονή μας η εμπειρία μας στο εξωτερικό ήταν πολύ διαφορετική από όσα πρότειναν οι κλασικοί τουριστικοί οδηγοί», δηλώνουν.
Κάθε insider συμπληρώνει την φόρμα προσφοράς με τις ιδέες του σε διαφόρους τομείς (π.χ. nightlife, art lovers κ.ά.), την τιμή που προτείνει και τη χρονική διάρκειά της. Ενδεικτικά, αυτές οι υπηρεσίες μπορεί να είναι ένα σπιτικό γεύμα στη Σαντορίνη, μια επίσκεψη σε εργαστήρι κεραμικής στη Σίφνο ή βόλτες σε ιδιαίτερα μπαράκια. Οι συναλλαγές μεταξύ τουριστών και ντόπιων γίνονται online, ενώ το κέρδος της ομάδας από τις υπηρεσίες των ντόπιων ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 15% του ποσού.
Η καινοτομία της πλατφόρμας έγκειται στην έμφαση, την ποιότητα και την αυθεντικότητα των εμπειριών που έχουν συμπληρώσει οι υποψήφιοι ξεναγοί. Η ομάδα εξετάζει προσεκτικά τις αιτήσεις των ντόπιων. Αν το ταξίδι αφορά την Αθήνα, κανονίζονται συναντήσεις από κοντά για επαλήθευση των πληροφοριών που έχει δηλώσει ότι γνωρίζει ο κάτοικος, αλλά και για να εξετασθεί το κατά πόσον εκείνος ταιριάζει στις απαιτήσεις του site. Σε περιπτώσεις που ο ντόπιος κατοικεί σε κάποιο νησί, σε κάποια άλλη επαρχιακή πόλη ή χωριό, η ομάδα αναλαμβάνει να μιλήσει μαζί του με συνεντεύξεις μέσω skype.
Το μήνυμα: «Ουσιαστικά θέλουμε να προωθήσουμε μια καινοτόμο προσέγγιση του τουρισμού και του τρόπου που ο επισκέπτης ανακαλύπτει την Ελλάδα, εξασφαλίζοντας και μια εναλλακτική πηγή εσόδων στους Έλληνες»
Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο.
Πηγή: www.reasonstobelieve.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Για κάθε τι «γκρι» που έχει η πόλη μας, μία πλατφόρμα αντιστέκεται και μας δείχνει τις πιο λαμπερές γωνιές της Αθήνας!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format