2ο Ελληνοκινεζικό συνέδριο Επιχειρηματικότητας 2012


Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το 2ο Ελληνοκινεζικό συνέδριο Επιχειρηματικότητας 2012 με θέμα “Ιδιωτικοποιήσεις και Επενδύσεις στην Ελλάδα” στις 18 Σεπτεμβρίου 2012.Ο στόχος του συνεδρίου ήταν να φέρει σε επαφή Κινέζους επιχειρηματίες που έχουν ενδιαφέρον να επενδύσουν στην Ελλάδα με Έλληνες επιχειρηματίες, ώστε να αναπτυχθούν και να εδραιωθούν κανάλια επικοινωνίας και συνεργασίας, με κύριο άξονα την ανάλυση των δυνατοτήτων και των ευκαιριών ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων στη χώρα μας. Στη διάρκεια του συνεδρίου αντηλλάγησαν χρήσιμες πληροφορίες για την ομαλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και προσδιορίστηκαν προτάσεις δράσεων και πρωτοβουλιών, ώστε να δημιουργηθεί το σωστό περιβάλλον για την περαιτέρω ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.
Στο συνέδριο προσκλήθηκαν διακεκριμένοι ομιλητές, όπως μεταξύ άλλων ο Υπουργός Οικονομικών Καθηγητής κ. Στουρνάρας, ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής κ. Γάτσιος και ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του ΟΠΑ Καθηγητής κ. Γιακουμάκης, ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Du Qiwen, o Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου University of International Business and Economics (UIBE) του Πεκίνου κ. Zhao Zhongxiu, η Πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα κα Bloomfield και πολλοί άλλοι.
Στον χαιρετισμό του για την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής κ. Κ. Γάτσιος ανέφερε ότι από το 2009 που ιδρύθηκε το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών «δημιουργεί την πολιτιστική γέφυρα που διευκολύνει την καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο λαών, την ανταλλαγή φοιτητών και καθηγητών, αλλά και την προώθηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο κρατών προς αμοιβαίο όφελος. “Η θεσμοθέτηση της πραγματοποίησης του Ελληνοκινεζικού Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας σε ετήσια βάση εντάσσεται σε αυτήν ακριβώς την προσπάθεια. Στοχεύει στη δημιουργία ενός φόρουμ που θα φέρνει κοντά έλληνες και κινέζους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους των δύο κυβερνήσεων με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών». Αναφερόμενος «στο πιο κρίσιμο σημείο της βαθύτατης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε εδώ και περίπου 5 χρόνια» τόνισε ότι «η λεγόμενη “ανάπτυξη” η οποία έλαβε χώρα τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας και κυρίως την περίοδο συμμετοχής στην ΟΝΕ, επειδή βασίσθηκε σχεδόν αποκλειστικά στη (χρεοβόρο) επέκταση του προστατευόμενου τομέα των διεθνώς μη εμπορευσίμων αγαθών και υπηρεσιών, εις βάρος των διεθνώς εμπορευσίμων, των οποίων η παραγωγή συρρικνώθηκε ραγδαία, ήταν στην πραγματικότητα υπανάπτυξη, όχι ανάπτυξη. Είναι, για τον λόγο αυτό, αυταπάτη ότι η λεγόμενη “ανάπτυξη” της περιόδου 2000-2008 είναι, έστω και μερικά, ανακτήσιμη. Απαιτείται μια άλλη πορεία». Ακόμη, σημείωσε ότι “Συνιστά “άλλοθι” απραξίας η επίκληση για “ευρωπαϊκή λύση” στην παρούσα ελληνική κρίση. Η ελληνική κρίση είναι εν πολλοίς αυτοτελής και ενδογενής. Θα εκδηλωνόταν ούτως ή άλλως ανεξαρτήτως της ευρωπαϊκής, αν και η αντιμετώπισή της θα ήταν ασφαλώς ευκολότερη χωρίς την τελευταία» και ότι «είναι πρωταρχικής σημασίας για το μέλλον της οικονομίας και της χώρας η ταχεία και ραγδαία μεταφορά πόρων από τους προστατευόμενους τομείς των διεθνώς μη εμπορευσίμων στους τομείς των διεθνώς εμπορευσίμων αγαθών και υπηρεσιών με ανταγωνιστικούς όρους».
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Διεθνούς Συμβουλίου Κινεζικής Γλώσσας (HANBAN), του University of International Business and Economics (UIBE) του Πεκίνου, την κινεζική πρεσβεία στην Ελλάδα, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και το Ελληνο-Κινεζικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπό την ευγενή χορηγία των Yingli Solar, S&B Industrial Minerals, Sky Solar, Βιοχάλκο, Κινεζικής Τράπεζας Ανάπτυξης, Κινεζικού εμπορικού και πολιτιστικού συνδέσμου της Ελλάδας, του εστιατορίου East Pearl, του Overseas Chinese Women?s Association in Greece και COSCO/PCT.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

2ο Ελληνοκινεζικό συνέδριο Επιχειρηματικότητας 2012

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format