Σεμινάριο ΙΕΚΕΜ: Ίδρυση και Λειτουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων για Μηχανικούς


Το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ ), ανακοίνωσε την έναρξη σεμιναρίου 40 ωρών, με θέμα το σχεδιασμό, την ίδρυση, τη χρηματοδότηση, τη λειτουργία και την ανάπτυξη κοινωνικών επιχειρήσεων (συμπεριλαμβανομένων των συνεταιρισμών). Το σεμινάριο θα διεξαχθεί αρχικά σε πιλοτική μορφή στην Αθήνα, σε τμήμα 25 μηχανικών.Στην πρώτη, πιλοτική του φάση, απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους μηχανικούςηλικίας έως 40 ετών. Θα προτιμηθούν όσοι έχουν ανάγκη και ενδιαφέρον για συμμετοχή σε επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας.
Περιλαμβάνει θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση στην Κοινωνική Οικονομία και στην Επιχειρηματικότητα, σε συνδυασμό με διερεύνηση υφιστάμενων πρωτοβουλιών επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας στους τομείς εργασίας των μηχανικών.
Το σεμινάριο έχει ως σκοπό να γνωρίσουν οι μηχανικοί τις δυνατότητες που προσφέρει η κοινωνική οικονομία και να καταστούν ικανοί να δημιουργήσουν επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας ιδιαιτέρως στους τομείς απασχόλησης των μηχανικών.
Στο πρώτο μέρος το σεμινάριο θα εισάγει τους εκπαιδευόμενους στις βασικές θεωρητικές αρχές της Κοινωνικής Οικονομίας και στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη σύσταση και λειτουργία κοινωνικών επιχειρήσεων (Ν. 4019/2011 – Κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα και άλλες διατάξεις, Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο κλπ). Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν / διερευνηθούν συγκεκριμένες περιπτώσεις επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας στους τομείς απασχόλησης των μηχανικών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο δεύτερο μέρος το σεμινάριο θα επικεντρωθεί σε βασικές αρχές επιχειρηματικότητας, δημιουργίας και λειτουργίας επιχείρησης κοινωνικής οικονομίας. Οι εκπαιδευτικοί θα επικεντρωθούν στη διατύπωση επιχειρηματικών ιδεών και στη σύνταξη κατά ομάδες συγκεκριμένου Επιχειρηματικού Σχεδίου (business plan) για εικονική ή πραγματική επιχείρηση.
Μετά τη λήξη του Σεμιναρίου οι επιμορφωτές, σε συνεργασία με μηχανικούς – μέντορες θα παράσχουν επιπλέον υποστήριξη για την τυχόν υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων των συμμετεχόντων.
Η καλύτερη επιχειρηματική πρόταση που θα σχεδιαστεί στο πλαίσιο του σεμιναρίου, έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί με ελάχιστο ποσό 3.000 ευρώ, στην περίπτωση που επιχειρηθεί η υλοποίησή της στην πράξη.
Πληροφορίες εδώ.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Σεμινάριο ΙΕΚΕΜ: Ίδρυση και Λειτουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων για Μηχανικούς

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format