Διαγωνισμός “Dance your PhD”


Η επιστήμη φαντάζει βαρετή στα μάτια πολλών ανθρώπων, ενώ μερικές φορές ένας κάτοχος διδακτορικού τίτλου δεν μπορεί να εξηγήσει σχεδόν σε κανένα γύρω του τι, στο καλό, είναι αυτό με το οποίο ασχολήθηκε. Για να βελτιώσει τα πράγματα, ένα από τα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά στον κόσμο, το “Science”, υποστηρίζει ένα πρωτότυπο διεθνή διαγωνισμό με τίτλο «Χορέψτε το διδακτορικό σας», με σκοπό να δώσει σε κάθε νεαρό ερευνητή και μελλοντικό επιστήμονα την ευκαιρία να εξηγήσει το θέμα των σπουδών του σε συγγενείς και φίλους μέσα από μια πιο οικεία «γλώσσα», αυτή του χορού!
Στο διαγωνισμό «Dance Your Ph.D», μπορεί να συμμετέχει κάθε κάτοχος διδακτορικού ή όποιος ήδη εργάζεται για να αποκτήσει ένα τέτοιο ανώτατο τίτλο, σε οποιοδήποτε πεδίο της θετικής επιστήμης, από οποιαδήποτε χώρα. Αρκεί όποιος συμμετέχει να έχει τη διάθεση -και την ικανότητα- να χορέψει με τέτοιο τρόπο που οι κινήσεις του να αντανακλούν την ουσία του επιστημονικού έργου του και, παράλληλα, να έχουν μια δική τους αισθητική αξία.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εμπνευστούν από τη δουλειά των περυσινών φιναλίστ και μετά να υποβάλουν online, μέχρι τις 1 Οκτωβρίου, ένα βίντεο δικής τους δημιουργίας στη διεύθυνση http://gonzolabs.org/dance/. Ο κάτοχος ή φοιτητής διδακτορικού μπορεί να χορεύει μόνος του ή με παρέα (αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει απλώς την χορογραφία και μετά να μην χορέψει…).
Οι φιναλίστ σε κάθε μια από τις τέσσερις επιστημονικές κατηγορίες (φυσική, χημεία, βιολογία, κοινωνικές επιστήμες) θα κερδίσουν από 500 δολάρια, ενώ ο τελικός μεγάλος νικητής θα πάρει άλλα 500 δολάρια. Επιπλέον, θα ταξιδέψει, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσει τη διεθνούς φήμης παγκόσμια εκδήλωση καινοτομίας TEDxBrussels, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου στη βελγική πρωτεύουσα.

www.kathimerini.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Διαγωνισμός “Dance your PhD”

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format