2ος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας


Με στόχο την ενθάρρυνση της έρευνας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας ως τους βασικούς πυλώνες για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, ο ΣΕΒ και η Eurobank EFG, συνδιοργάνωσαν, το 2010, τον 1ο Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!».
Ο Διαγωνισμός που επιβράβευσε 21 καινοτόμες ιδέες, υπηρεσίες και προϊόντα από το χώρο της εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, ανοίγει δρόμους για την εμπορική τους αξιοποίηση, αναδεικνύοντας μια άλλη Ελλάδα που σκέπτεται, παράγει και καινοτομεί.
Οι φορείς αυτοί συνεχίζοντας να στηρίζουν την Ελλάδα της προοπτικής και της δημιουργίας, κατέστησαν το Διαγωνισμό αυτό θεσμό και φέτος, συνδιοργανώνουν το 2ο Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», φιλοδοξώντας να αναδείξουν νέες καινοτόμες ιδέες, που θα συμβάλουν στην προσπάθεια να ξαναμπεί η Ελληνική Οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.
Ο 1ος Διαγωνισμός έδειξε ότι στα ελληνικά Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια και στις ελληνικές επιχειρήσεις υπάρχει η άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα της εφευρετικότητας, της αριστείας, της δημιουργίας. Υπάρχει μια πολυπληθής και καταξιωμένη επιστημονική κοινότητα που παράγει γνώση ανταγωνιστική διεθνώς, με διάθεση για δουλειά, επιτυχία και διάκριση, που θέλει και μπορεί να συμμετέχει στην προσπάθεια, ώστε να ξαναγίνει η χώρα μας κοινωνία δράσης και δημιουργικής προσαρμογής.
Στην κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη δημιουργικών προτύπων, η συνεισφορά της ελληνικής επιχειρηματικής και ερευνητικής κοινότητας, που μάχεται και δημιουργεί καθημερινά, κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη.
Για το λόγο αυτό και με την πεποίθηση ότι μοιραζόνται την κοινή επιδίωξη για μια βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας με άξονες την καινοτομία και τη δημιουργική δουλειά, προσκαλούν όσους έχουν αναπτύξει καινοτόμες πρωτοβουλίες, οι οποίες ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του διαγωνισμού, να δοκιμάσουν τη συμμετοχή τους σ’ αυτόν.
Από τον ΣΕΒ, ο κ. Μιχάλης Μητσόπουλος, Συντονιστής της Μονάδας Έρευνας & Ανάλυσης (Τηλ: 211 500 6182) και η κα. Θεοδώρα Αχειμάστου (Τηλ: 211 500 6133 ή 211 500 6164), Προϊσταμένη Υποστήριξης Υπηρεσιών, είναι στη διάθεσή σας για να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήματά σας και να σας δώσουν όποιες διευκρινίσεις θελήσετε.
Για περισσότερα εδώ.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

2ος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format