Επιχειρηματικό παιχνίδι από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς


Σε μια νέα καινοτομία προχώρησε η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Πρόκειται για την εγκατάσταση ειδικού διαδραστικού λογισμικού, το οποία παρέχει τη δυνατότητα εξομοίωσης σε real-time της δημιουργίας μιας νέας μικρής επιχείρησης.
Το επιχειρηματικό αυτό παιχνίδι φέρει την ονομασία “SimVenture”, και οδηγείται από τις αποφάσεις των φοιτητών. Οι ίδιοι έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές επιχειρηματικές στρατηγικές. Τα τέσσερα επίπεδα δυσκολίας που παρέχει το λογισμικό επιτρέπει και υψηλά επίπεδα πρόκλησης.
Οι φοιτητές μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για την εικονική επιχείρησή τους, να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των αποφάσεων αυτών, να εργαστούν ομαδικά, να επιλύσουν προβλήματα, να κατανοήσουν την έννοια της ανταγωνιστικότητας κ.ά. Τα θέματα που καλύπτονται αφορούν στο marketing, την προώθηση πωλήσεων, τη διοίκηση λειτουργιών, τη παραγωγή, τους προμηθευτές, λογαριασμούς και δαπάνες, τις εξωτερικές επιδράσεις, την τήρηση λογιστικών βιβλίων, τα χρηματοοικονομικά, τις χρηματαγορές, τους δείκτες, τον προϋπολογισμό κ.λπ.
Πηγή: apofoitos.com


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Επιχειρηματικό παιχνίδι από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format