132 Σχέδια Δράσης για ευάλωτες ομάδες


Εγκρίθηκαν 132 Σχέδια Δράσης στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος “Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013”.
Ο συνολικός προϋπολογισμός τους προγράμματος ανέρχεται σε €60.000.000, από τα οποία αναμένεται να ωφεληθούν περισσότεροι από 12.000 άνεργοι.
Ειδικότερα, βασικός στόχος αποτελεί η πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, μέσα από την ένταξη και επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τις αναγκαίες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης. Επιπλέον στο πλαίσιο αυτό χρηματοδοτούνται και δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης και επιμόρφωσης, πρακτικής άσκησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων κλπ.
Προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι η εγγραφή των ωφελουμένων ανέργων στο Μητρώο Ανεργίας του ΟΑΕΔ ή στον Ειδικό Κατάλογο εκτός Μητρώου, καθώς και να ανήκουν σε μια από τις εξής κατηγορίες: μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, ΑμεΑ, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, γυναίκες και άνδρες θύματα trafficking, μετανάστες/παλιννοστούντες/πρόσφυγες, άτομα με θρησκευτικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, αιτούντες άσυλο, αποφυλακισθέντες, πρώην χρήστες ουσιών, οροθετικοί, άστεγοι, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια, άτομα που υπόκεινται σε διακρίσεις λόγω ταυτότητας κοινωνικού φύλου.
Φορέας Διαχείρισης των Σχεδίων Δράσης είναι η Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.keko.gr.
Πηγή: apofoitos.com


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

132 Σχέδια Δράσης για ευάλωτες ομάδες

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format