Περιστατικά βίας από αλλοδαπούς στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών


Ο σύλλογος ΔΕΠ του ΟΠΑ έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με τα περιστατικά που σημειώνονται έξω από το ΟΠΑ, τις τελευταίες ημέρες.
Η κατάσταση που περιγράφεται στην ανακοίνωση διαδραματίζεται μία εβδομάδα τώρα. Το ΟΠΑ είναι περικυκλωμένο από αστυνομικούς και κλούβες. Από Αντωνιάδου και μετά και πριν την Δεριγνύ έχει παντού αστυνομία. Όμως μεταξύ Αντωνιάδου και Δεριγνύ υπάρχουν μόνο κουκουλοφόροι και αλλοδαποί που συνεχίζουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες ανενόχλητοι. Κατά καιρούς οι αστυνομικοί προχωράνε προς το ΟΠΑ όμως μετά από λίγο γυρνάνε πίσω.
Τέλος κάθε λίγο κλείνεται η Πατησίων και σταματάει η κυκλοφορία η οποία αρχίζει πάλι μετά από λίγο.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σύλλογος ΔΕΠ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αθήνα, Παρασκευή 6 Απριλίου 2012
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Κρίνουμε σκόπιμο να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να αναφερθούμε στα παρακάτω
συμβάντα που αναφέρονται σε κρίσιμα θέματα ασφάλειας στο ΟΠΑ.
1. Την Παρασκευή 23 Μαρτίου και ώρα 07.15 το πρωί δύο γυναίκες υπάλληλοι του ΟΠΑ παρενοχλήθηκαν επίμονα από αλλοδαπό άνδρα που εισέβαλε στον χώρο του γκαράζ του Πανεπιστημίου της οδού Αντωνιάδου, μόλις η πρώτη από τις υπαλλήλους εποχούμενη στο αυτοκίνητό της άνοιξε την πόρτα εισόδου. Η τυχαία είσοδος στο χώρο του γκαράζ τρίτου εργαζομένου (άνδρα) μετά από λίγα λεπτά έδωσε τέλος στον τρόμο των δύο συναδέλφων.
2. Συνάδελφος εποχούμενος στην οδό Δεριγνύ και πριν φτάσει στην οδό Μαυροματαίων, εξαπατήθηκε από αλλοδαπό με τη μέθοδο του σκασμένου ελαστικού: καθώς βγήκε από το αυτοκίνητό του για έλεγχο του ελαστικού, συνεργός του δράστη αφαίρεσε αντικείμενο από το αυτοκίνητό του ανοίγοντας την πόρτα του συνοδηγού.
3. Έχουν αναφερθεί παρενοχλήσεις σεξιστικής μορφής φοιτητριών και εργαζομένων του πανεπιστημίου από τις ομάδες των αλλοδαπών που συνδέονται με το παραεμπόριο και συχνάζουν γύρω και μέσα στο ίδρυμα.
4. Η παρακολούθηση μαθημάτων και η γενικότερη προσέλευση φοιτητών στο πανεπιστήμιο έχει περιοριστεί αισθητά, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, εξέλιξη που
συνδέεται με προβλήματα ασφάλειας τόσο εντός του πανεπιστημίου όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.
5. Οι κοινόχρηστες υποδομές υγιεινής του Πανεπιστημίου έχουν ουσιαστικά καταληφθεί από αλλοδαπούς μικροπωλητές και η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς υγειονομικούς κινδύνους για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.
6. Σε αιματηρό περιστατικό την Τρίτη 27 Μαρτίου και ώρα 15.00, νεαρός ξυλοκοπήθηκε ανηλεώς από ομάδα ατόμων στο υπόγειο του κεντρικού κτηρίου, στα σκαλοπάτια προς την πτέρυγα Αντωνιάδου. Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί προ μηνός περίπου.
Ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ, εντός των δυνατοτήτων του, θα κάνει ό,τι είναι εφικτό με σκοπό να δοθεί τέλος στην αφόρητη πλέον κατάσταση με τη βία και το έγκλημα στο χώρο του πανεπιστημίου. Κυρίως, θα ενημερώνει τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και την ελληνική κοινωνία, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή οι αρμόδιοι θα αφυπνιστούν. Διατυπώνουμε για άλλη μια φορά την ελπίδα η αφύπνιση να έρθει πριν θρηνήσουμε θύματα.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Κώστας Καραμάνης Δαμιανός Χατζηαντωνίου
Και φυσικά γεννιέται το ερώτημα: Οι αστυνομικοοί που έχουν περικυκλώσει το ΟΠΑ, τι κάνουν για όλα αυτά?
Εάν φοβούνται να μπουν μέσα στο πανεπιστήμιο, για τα συμβάντα έξω από αυτό τι κάνουν?


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Περιστατικά βίας από αλλοδαπούς στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format