2ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας


Τον δεύτερο Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας διοργανώνει η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με την Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΟΠΑ. Ο διαγωνισμός υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Προγράμματος “Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση”.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι μπορούν να λάβουν μέρος είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες το πολύ 4 ατόμων. Επιπλέον, μέλη ομάδας μπορούν να είναι και φοιτητές άλλων Πανεπιστημίων, με την προϋπόθεση η πλειοψηφία να αποτελείται από φοιτητές του ΟΠΑ. Η κάθε ομάδα που θα συμμετάσχει σε αυτόν θα έχει την ευκαιρία να λάβει εποικοδομητική κριτική για την ιδέα που θα παρουσιάσει, από έμπειρους ακαδημαϊκούς και αρμόδια επιχειρηματικά στελέχη, καθώς και βοήθεια στην οργάνωση και τεκμηρίωσης της πρότασής της.
Ο διαγωνισμός εξελίσσεται σε 3 άξονες. Στον πρώτο θα διαγωνιστούν οι επιχειρηματικές ιδέες των προπτυχιακών φοιτητών, στον δεύτερο των μεταπτυχιακών φοιτητών και στον τρίτο των διδακτόρων.
Οι επιχειρηματικές προτάσεις θα πρέπει να εμπίπτουν σε τρεις προεπιλεγμένες κατηγορίες: Γενικής Κατεύθυνσης, Ηλεκτρονικού Επιχειρείν και Πράσινης Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.
Σε πρωταρχικό στάδιο οι ομάδες θα πρέπει να γράψουν μια σύντομη και σαφή περιγραφή της ιδέας τους, η οποία θα αξιολογηθεί από μια επιστημονική επιτροπή βάσει της καινοτομίας, της ανταγωνιστικότητας, της βιωσιμότητας, της τεκμηρίωσης, της σύστασης και της πληρότητας της επιχειρηματικής ιδέας. Στο δεύτερο στάδιο οι φοιτητές θα πρέπει να συντάξουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο που θα οδηγήσει στην ίδρυση επιχείρησης και στην εύρεση πιθανών χρηματοδοτών.
Οι ομάδες που θα προκριθούν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με τη συγγραφή επιχειρηματικού σχεδίου και την μετατροπή του σε επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και να συμμετάσχουν σε εξειδικευμένα workshops με θέματα Marketing και Χρηματοοικονομικού Σχεδιασμού.
Τα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια θα βραβευτούν με ένα συμβολικό χρηματικό έπαθλο. Οι επιχειρηματικές ιδέες των ομάδων θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 26 Μαρτίου 2012, ενώ ως καταληκτική προθεσμία υποβολής των business plans για τις 6/3/2012 είναι η 25η Μαρτίου 2012.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

2ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format