Ο μεγάλος νικητής της φετινής τέταρτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης «Εcotrophelia 2011» αναδείχθηκε ένα πρωτοποριακό αλλαντικό με το όνομα «Da Vero – Eco Seafood Cold Cuts» που δημιούργησε η ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές δημιούργησαν ένα νέο προϊόν που συνδυάζει τη διατροφική αξία των θαλασσινών και την οικολογική αξιοποίηση των παραπροϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων, σε μία υγιεινή διατροφική επιλογή. Το συγκεκριμένο προϊόν είχε επιλέξει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) για το πρώτο βραβείο στον εθνικό διαγωνισμό.
Connect with us